Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Χάσαμε το μέτρημα των προκλήσεων… Δεν δέχεται «τετελεσμένα» στο Αιγαίο ο Σουλτάνος!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Στα άκρα είναι αποφασισμένος να ωθήσει την ένταση με την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας ανοιχτά θέμα Αιγαίου, με τη διατύπωση ότι δεν δέχεται «τετελεσμένα».


Λίγο πριν την τελική ευθεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο Τούρκος πρόεδρος επιλέγει να ανεβάσει στο «κόκκινο» την ένταση, συγκαλώντας το ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, με βασικά θέματα στην ατζέντα τις σχέσεις με την Ελλάδα, για το Αιγαίο, το Κυπριακό, τις σχέσεις με την Ευρώπη, το Συριακό και την αντιμετώπιση των Κούρδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η Τουρκία προτιμά την «επίλυση των προβλημάτων μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την δημιουργία τετελεσμένων».



Επισημαίνεται δε πως «έγινε περιεκτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, σε σχέση με τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου».

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Άγκυρα έχει προγραμματίσει σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ενώ από επίσημα χείλη έχει τεθεί εκ νέου θέμα «γκρίζων ζωνών», αμφισβητώντας τις κυριαρχικές αρμοδιότητες της Ελλάδας.

Από τις αρχές του χρόνου με την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Cesme επιχείρησε να αμφισβητήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ακόμη και σε περιοχές ακριβώς έξω από τα χωρικά ύδατα της Θάσου και της Θράκης.
hellasforce.com




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας