Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: Συναγερμός στο Λονδίνο - Πυροβολισμοί στη Βουλή και παράσυρση πεζών στη γέφυρα Westminster





Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Συναγερμός στο Λονδίνο. Υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς έξω από το κτίριο του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Εκλεισαν οι πύλες του Westminster.






Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο του Λονδίνου, καθώς η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο αιματηρά περιστατικά.

Οπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην περίμετρο του βρετανικού κοινοβουλίου τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι. Ο δράστης της επίθεσης πυροβολήθηκε από άλλους αστυνομικούς, χωρίς αν είναι γνωστό εάν ζει.



Παράλληλα, στην παρακείμενη γέφυρα του Γουεστμινστερ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 12 άνθρωποι. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα όχημα παρέσυρε τουλάχιστον 12 πεζούς πάνω στην γέφυρα και στην συνέχεια έπεσε πάνω στον φράκτη του κτιρίου του Κοινοβουλίου. Πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters μιλούν για τουλάχιστον δύο ανθρώπους βαριά τραυματισμένους πάνω στην γέφυρα.



Τελικά πρόκειται για δύο περιστατικά και όχι ένα. Ενας άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό και ένα αυτοκίνητο παρέσυρε περαστικούς στη γέφυρα του Westminster και έπεσε πάνω στην πύλη του Κοινοβουλίου. Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν τα δύο περιστατικά συνδέονται. Υπάρχει επίσης πληροφορίες για μια έκρηξη, αλλά δεν επιβεβαιώνεται. 




Η αστυνομία εκτιμά ότι το επεισόδιο δεν έχει λήξει και γι αυτό δεν επιτρέπει σε όσους βρίσκονται εντός του Κοινοβουλίου να εξέλθουν . Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα πέριξ και καλείται ο κόσμος να φύγει από την περιοχή, αλλά παράλληλα να παραμένει σε εγρήγορη. Το επεισόδιο σημειώνεται στην επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες.
Η μαρτυρία για τον γεροδεμένο άνδρα με τα μαύρα ρούχα




Ο Κουένιτν Λετς, ένας σκιτσογράφος της εφημερίδα Guardian που εργάζεται στο κοινοβούλιο ανέφερε στο BBC ότι είδε έναν γεροδεμένο άνδρα να πηγαίνει μπροστά στην πύλη του Γουέστμινστερ που βρίσκεται κάτω από το Μπιγκ Μπεν κρατώντας κάτι που έμοιαζε με κοντό μπαστούνι. Τον άνδρα σταμάτησαν δύο αστυνομικοί που φορούσαν κίτρινα γιλέκα.



“Εκείνη την στιγμή ο ένας αστυνομικός έπεσε κάτω. Μπορούσαμε να δούμε τον άνδρα με τα μαύρα να κουνάει το χέρι του με τέτοιον τρόπο σαν να μαχαίρωνε ή να γρονθοκοπούσε τον αστυνομικό” είπε ο Λετς.

globalview.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας