Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ανατροπή: Δεν παίρνουμε F-35 – Σφαγή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!







Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


«Σφαγή» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Π.Καμμένου καταγράφεται τις τελευταίες ώρες καθώς αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού
Άμυνας πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξετάζεται η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth F-35!




Με τον τρόπο αυτό ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, «άδειασε» τον Π.Καμμένο και τον εαυτό του γιατί σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “North 98” στις 15 Φεβρουαρίου είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα έχει «το πρώτο της stealth αεροσκάφος …μέχρι το 2020».

Στην συνέχεια άδειασε για δεύτερη φορά και τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας «δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο».



Ας δούμε αναλυτικά τι είπε.

Σχετικά με τη αγορά μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς, ο υπουργός διευκρίνισε ότι ένα stealth κοστίζει 100 εκατ. ευρώ.

«Πολλαπλασιάστε επί 5 το συνολικό κόστος (συντήρηση, υποδομές)… Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοια πράγματα και πότε θα πάρουμε τα νέα μαχητικά; Το 2025» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι αυτό που υπάρχει, είναι ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16, και άλλων οπλικών συστημάτων του σωμάτων του στρατού, με δεδομένο προϋπολογισμό τα 475 εκατ. ευρώ ετησίως σε βάθος δεκαετίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαβιβαστεί στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικό αίτημα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών.

Εδώ να πούμε πως από ο Υπουργός Άμυνας, Π.Καμμένος, ομολόγησε χτες ότι η διαρροή περί αποστολή στις ΗΠΑ Επιστολής Διατύπωσης Αιτήματος για την προμήθεια των F-35,το γνωστό LoR (Letter of Request), δεν έχει αποσταλεί!

Η ελληνική πλευρά έστειλε μόνο αίτημα ενημέρωσης σχετικά με “τη διαθεσιμότητα και την τιμή” του F-35 το οποίο διαδικαστικά βρίσκεται σε προγενέστερο στάδιο!

Χρειάζεται, είπε o Δ.Βίτσας, αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών μας υπάρχουν σενάρια αναβάθμισης… πόσο κοστίζει, πόσο χρόνο θα πάρει, τι θα κερδίσει η αμυντική βιομηχανία μας… Υπάρχει διαδικασία, η αρμοδία Επιτροπή Βουλής, ΚΥΣΕΑ και προχωράμε. Η απάντηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται περί τα τέλη της άνοιξης.

«Υπάρχει η αναγκαιότητα, υπάρχει πιθανή απειλή απέναντι στην Ελλάδα, δεν θέλω να δραματοποιώ τα πράγματα, αλλά υπάρχει, άρα χρειάζεσαι να θωρακίζεσαι αμυντικά», διευκρίνισε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στην Τουρκία.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την αναφορά ανώτατης πηγής του υπουργείου Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου o κ. Βίτσας κράτησε αποστάσεις, αναφέροντας «δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο… μένω στη δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης διέψευσε το σενάριο αυτό.


Ο κ. Καμμένος είχε κάνει νέα σχετική αναφορά την Πέμπτη στη Βουλή για F-35. Όπως σας αναφέραμε και στο άρθρο μας Ξύπνησε ο «αντιμιλιταρισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που οι Τούρκοι απειλούν με πόλεμο την Ελλάδα , κίνημα «αντιμιλιταρισμού» και εμβολισμού της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει στο παρασκήνιο.

Αυτό δείχνει το γεγονός ότι αιφνιδιαστικά το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να αντικαταστήσει πρόσωπα της Επιτροπής Εξοπλιστικών και να βάλει σε αυτήν τον «πολέμιο» των εξοπλισμών Νίκο Φίλη.

Πέραν δε του Νίκου Φίλη τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή ο Θοδωρής Δρίτσας που ανήκει στην ομάδα των «53» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τον Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος με πρόσφατη δήλωση του τάχθηκε στο πλευρό του πρώην υπουργού Παιδείας και τόνισε πώς δεν είναι η ώρα για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιδέχεται πολλών ερμηνειών και βεβαίως υπονομεύει τη συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, αφού ο Ν. Φίλης πέραν του ότι έχει ταχθεί κατά της υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει μιλήσει και για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας πώς αυτή με το κόμμα του Πάνου Καμμένου έφτασε στο τέλος της.

Σημειώνεται πώς ο κ. Φίλης δημοσίως εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκσυγχρονισμό των F-16 αλλά και στην προοπτική απόκτησης νέων αεροσκαφών από τη Πολεμική Αεροπορία λέγοντας ότι όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν στη Βουλή πριν αποφασιστούν.

Ο Θοδωρής Δρίτσας πρώην υπουργός Ναυτιλίας επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι γενικώς υπέρ των εξοπλισμών…
ΠΗΓΗ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας