Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

"Βέτο" της κυβέρνησης στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα;






Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.


 facebook twitter   more


Ενεργοποιεί η κυβέρνηση την αριστερή της πτέρυγα.


Αιφνιδίως χθες βράδυ, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αλλά και ο Θοδωρής Δρίτσας τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή της Βουλής επί των εξοπλιστικών, έχοντας πλέον στα χέρια τους την μοίρα του νέου σχεδίου για την ανανέωση των απαρχαιωμένων ελληνικών οπλικών συστημάτων.

Όπως μεταδίδει το pentapostagma, η κίνηση αυτή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιδέχεται πολλών ερμηνειών και βεβαίως υπονομεύει τη συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, αφού ο Ν. Φίλης πέραν του ότι έχει ταχθεί κατά της υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει μιλήσει και για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας πώς αυτή με το κόμμα του Πάνου Καμμένου έφτασε στο τέλος της.

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο κ. Φίλης δημοσίως εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκσυγχρονισμό των F-16 αλλά και στην προοπτική απόκτησης νέων αεροσκαφών από τη Πολεμική Αεροπορία λέγοντας ότι όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν στη Βουλή πριν αποφασιστούν. Ο Θοδωρής Δρίτσας πρώην υπουργός Ναυτιλίας επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι γενικώς υπέρ των εξοπλισμών.


Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Παιδείας προετοίμαζε και ερώτηση με άλλους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για το θέμα των εξοπλιστικών, θέλοντας προφανώς να καταθέσει και στη Βουλή τις ενστάσεις του. Το κείμενο της ερώτησης διέρρευσε, η ερώτηση δεν κατατέθηκε, αλλά οι εντυπώσεις έμειναν.

Σε αυτή τη φάση δεν θα μιλήσουμε για τη συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φαίνεται κάποιοι να θέλουν να σπάσουν, αλλά για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτό που προκύπτει είναι πώς στον ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησαν τα «αντιμιλιταριστικά» αισθήματα σε μία περίοδο ωστόσο που η Τουρκία εξοπλίζεται σαν «αστακός» και προκαλεί στο Αιγαίο.
el.gr

Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας