ΒΙΝΤΕΟ: «Ήχησε» σε όλη την Ιταλία ο Ύμνος των Ελλήνων
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Συγκινητικές στιγμές Ελληνισμού στην Νάπολι«Una faccia, una razza – μία φάτσα, μία ράτσα»!

Όχι δεν είναι απλά ένα ρητό, είναι η αλήθεια. Στην Ιταλία ζουν και αναπνέουν εκατομμύρια ελληνογενών, ως εκ τούτου η συγκεκριμένη φράση έχει μείνει για να μας το θυμίζει.

Η διαφορά με τα υπόλοιπα μέρη, όπου ζουν Έλληνες, είναι πως η Ιταλία δεν αποτέλεσε απλώς έναν σταθμό των Ελλήνων αλλά υπήρξε ένα από τα μέρη του αυτόχθονα Ελληνισμού. Η Ιταλία, δηλαδή, μαζί με την Ελλαδική χερσόνησο και την Μ. Ασία ήταν η κυρίως Ελλάδα!

Magna Grecia ονομάστηκαν η Κ.Ιταλία και η Σικελία, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους όσον αφορά την Ελλαδική χερσόνησο.

Μπορεί το ελληνικό κράτος να «γυρίζει την πλάτη» σε αυτούς τους Έλληνες, όμως οι πέτρες μιλούν αποκαλύπτοντας την πραγματική τους καταγωγή, το «una fatsa una ratsa» των εκεί Ελλήνων με τους Ελλαδίτες.

Στην Νάπολι λοπόν (Ρόδιοι την είχαν ονομάσει Παρθενόπη και έπειτα οι Χαλκιδείς ίδρυσαν νέα πόλη: Νεάπολη) πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο η παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.Οι Έλληνες επίσημοι προσκεκλημένοι δεν προσήλθαν!

Αυτό δεν εμπόδισε τους παριστάμενους και ειδικά τα νέα παιδιά να τιμήσουν την μητέρα Ελλάδα!

Όχι δεν πρόκειται για «έκρηξη φιλελληνισμού». Μίλησε το ελληνικό DNA, τόσο πολύ που ψάλθηκε ακόμα και ο Εθνικός Ύμνος των Ελλήνων στην κατάμεστη αίθουσα, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Τα λόγια περισσεύουν! Απολαύστε τις εικόνες, από την εκδήλωση μαθητών Κλασικών Λυκείων για την «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού», με κυκλικούς χορούς και πολλά άλλα!

Ελληνικός Εθνικός Ύμνος στο 2.12 του πρώτου βίντεο:


loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

Σχόλια