Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Έζεψε το Άρμα του και… Έσκισε «Μια μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητος που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Βραβεύτηκαν οι Ιπτάμενοι της 336 Μ της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου που πρώτευσαν στο TLP 2017 …
κατά την διάρκεια της MEDIA DAY HNIOXOS 2017 στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας παρουσία ΥΕΘΑ ,Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ!



Οι Ιπτάμενοι της της 336 Μοίρας της 116ης Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, πρώτευσαν σε τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2017, του Tactical Leadership Programme – Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας (TLP), που διεξήχθη από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου, στην αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.



Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στο εν λόγω πρόγραμμα, με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ advance της 336 Μοίρας και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.




Η Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ εξελίσσεται στη 117 ΠΜ με συμμετοχή πέντε Χωρών απο τις 27 Μαρτίου μέχρι και της 6 Απριλίου





Κατά την διάρκεια της Ασκήσεως ο ΥΕΘΑ έκανε την εξής δήλωση…







«Παρακολουθήσατε την άσκηση «Ηνίοχος 2017» με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιταλίας και βεβαίως της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Μία άσκηση, η οποία φέτος επεκτάθηκε στο Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και συνδυάστηκε με κοινές ασκήσεις. Είναι άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από στρατιωτικής πλευράς γιατί έχουμε κοινή δράση των χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή Συμμαχία, όπως στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο.

Παράλληλα δίδεται ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό μήνυμα. Δημιουργείται πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μία μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητος που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο, που φέτος συμμετείχε μέσω του Διοικητή της Αεροπορικής Διοίκησης της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, το Ισραήλ, τις χώρες της Μέσης Ανατολής και παράλληλα στα δυτικά προς την Ιταλία.


VETERANOS.GR




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας