Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ! ΠΑΝΙΚΟΣ για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του!! «Ανίερη Συμμαχία» σε σφοδρή «ΜΑΧΗ» εναντίον του!!!





Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ…


Σε πλήρη δράση έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα «ανίερη συμμαχία» που συγκροτείται από πολιτικούς, οικονομικούς και εκδοτικούς παράγοντες της χώρας και ως στόχο έχει τον Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για τις δυνάμεις εκείνες που πολέμησαν ποικιλοτρόπως -όχι πάντα με θεμιτά μέσα- τις κυβερνήσεις της περιόδου 2004-2009 κι επιδόθηκαν σε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του έργου τους.

Παράλληλα κατέβαλλαν τιτάνιες προσπάθειες για την κατασυκοφάντηση του πρώην πρωθυπουργού με «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» και μεθόδους που παρέπεμπαν σε νονούς της νύχτας. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ενοχλούνται και δεν το κρύβουν, λόγω του ότι οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα -αργά, αλλά σταθερά- δικαιώνουν τον Κώστα Καραμανλή και τις επιλογές των κυβερνήσεών του.

Την ίδια στιγμή που υποθέσεις (Βατοπέδι κ.ά.) οι οποίες αναδείχθηκαν (και προβλήθηκαν) ως εθνικά σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009 η μία μετά την άλλη καταρρίπτονται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί στη συνείδηση της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών κι αυτό είναι κάτι που εξοργίζει τις δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται απέναντί του. Η οργή τους καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη καθώς πυκνώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για την επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με κεντρικό μάλιστα ρόλο. Στην προοπτική αυτή συνασπίστηκαν εκ νέου κι έχουν αποδυθεί σε μια εργώδη προσπάθεια προκειμένου να του… κόψουν τον δρόμο! Από διαφορετική αφετηρία και με ξεχωριστά κίνητρα η καθεμιά πλευρά.



Σε πολιτικό επίπεδο, ενδεχόμενη επιστροφή του Κώστα Καραμανλή θα ανέτρεπε πλήρως τους σχεδιασμούς -πρώτα απ’ όλους- του Κυρ. Μητσοτάκη και όλων όσων αυτήν τη στιγμή συγκροτούν την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό με δεδομένο ότι θα επέστρεψε, αν κι εφόσον διαμορφωθούν οι ανάλογες συνθήκες, με έναν ευρύτερο κι ενισχυμένο ρόλο, ως επικεφαλής οικουμενικής κυβέρνησης, είτε πριν είτε μετά τις επόμενες εκλογές. Μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρέωνε τον κ. Μητσοτάκη να βάλει τα πρωθυπουργικά του όνειρα σε κάποιο από τα συρτάρια του στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Ταυτόχρονα θα ανέκοπτε και την προσπάθεια «αποκαραμανλοποίησης» της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε την επομένη της εκλογής του στην αρχηγία, με τη θερμή παρότρυνση του Αντ. Σαμαρά και των «σώγαμπρων» από τον ΛΑΟΣ (Άδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης κ.ά.). Εξ ου και ο υπόγειος πόλεμος σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού από παράγοντες πέριξ ή ακόμη και από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να πάρει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τη Νέα Δημοκρατία.

Η προοπτική επανόδου του κ. Καραμανλή είναι φυσικό να μην ενθουσιάζει πολιτικούς παράγοντες που είχαν ηγετικούς ρόλους στο ΠΑΣΟΚ (Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλος κ.ά.) αλλά και τους… ακόλουθούς τους (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Γεννηματά κ.ά.). Οποιαδήποτε δικαίωση του Κ. Καραμανλή ισοδυναμεί με μομφή για τους ίδιους και αποδοκιμασία για την τακτική που ακολούθησαν απέναντί του τα προηγούμενα χρόνια, όσο και της πολιτικής που ίδιοι ακολούθησαν. Στην «ανίερη συμμαχία» πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και δυνάμεις από τη λεγόμενη νεοφιλελεύθερη Δεξιά (Στ. Μάνος, Θ. Σκυλακάκης, Μ. Ξαφά κ.ά.) που παγίως τους ενοχλούσε το κοινωνικό πρόσημο που είχαν οι πολιτικές που ακολούθησε ως πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής. Άσχετα με το γεγονός ότι οι δικές τους απόψεις αποδοκιμάστηκαν με έντονο τρόπο από τους πολίτες, οι οποίοι και τους έχουν θέσει στο πολιτικό περιθώριο. Όλοι αυτοί ενθαρρύνουν στη φάση αυτή τον Κυρ. Μητσοτάκη να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην «αποκαραμανλοποίηση» της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται ευθέως ή εμμέσως στον πρώην πρωθυπουργό.

Στη… μάχη κατά του Καραμανλισμού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα εκδοτικά συγκροτήματα, που όταν δεν αποδοκιμάζουν (επικρίνουν) τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της περιόδου 2004-2009, επιχειρούν να συνδέσουν πολιτικά τον πρώην πρωθυπουργό με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα εμπλέκουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, λόγω του ότι προτάθηκε για το αξίωμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρεί στενή πολιτική φιλία με τον Κ. Καραμανλή. Κατά… σύμπτωση, τα εν λόγω συγκροτήματα στήριξαν ενεργά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ.


Οι επιθέσεις έχουν πυκνώσει τελευταία τόσο από τα Μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη («Νέα», «Βήμα») όσο και από αυτά του Ομίλου Αλαφούζου («Καθημερινή», ΣΚΑΪ). Πρόσφατο μάλιστα άρθρο που αναρτήθηκε στο vima.gr ενέπλεκε τον Κ. Καραμανλή και τον Πρ. Παυλόπουλο σε «βορβορώδη σχέδια» με στόχο την έξοδο της Ελλάδα από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε την οργή του πρώην πρωθυπουργού καθώς επίσης και τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που αντιλαμβάνονται πού αποσκοπούν οι επιθέσεις αυτές. Λεπτομέρεια: Ο συντάκτης του άρθρου είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη, ενώ στη συνέχεια λέγεται ότι πέρασε από το Μητσοτακαίικο. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
hellasforce.com



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας