Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Δείτε τι λένε οι δημοσκοπήσεις για Ερντογάν!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Τι θα βγει στο δημοψήφισμα



Νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στην Τουρκία σχετικά με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Φαίνεται ότι αυτές οι «σφυγμομετρήσεις» θα είναι από τις τελευταίες, καθώς το εκλογικό νομοσχέδιο προβλέπει την παύση των μετρήσεων και την απαγόρευση δημοσιοποίησης κάθε προβλεπτικής μέτρησης το τελευταίο δεκαήμερο πριν οι Τούρκοι προσέλθουν στις κάλπες.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει πολύ υψηλό, γύρω στο 15%-17%, ενώ ένα 3%-5% δεν αισθάνεται έτοιμο να τοποθετηθεί επί του θέματος. Δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι περίπου το 65% της τουρκικής κοινωνίας είναι βαθιά διχασμένη ενόψει του δημοψηφίσματος με αποτέλεσμα η στάση του υπόλοιπου 35% να έχει καθοριστικό ρόλο για την τελική έκβαση. Ιδιαίτερα πολωμένοι απέναντι στο δημοψήφισμα εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του εθνικιστικού κόμματος, καθώς τουλάχιστον οι μισοί ετοιμάζονται να απορρίψουν την πρόταση Ερντογάν, ενώ ένα 15% δεν έχει αποφασίσει ακόμα.



Η νέα δημοσκόπηση εκτιμά ότι το «χάσμα» μεταξύ του «Όχι» και του «Ναι» έχει μειωθεί, ενώ τον Ιανουάριο η δημοσκοπική εταιρεία προέβλεπε ένα 58% κατά και ένα 42% υπέρ του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, πλέον προβλέπει ότι το «Όχι» θα λάβει 51%, κυρίως επειδή το 45% των ψηφοφόρων της ηλικιακής ομάδας 18 - 27 δεν σκοπεύει να προσέλθει στις κάλπες.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από 20 δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία 12 εξ αυτών προβλέπουν ήττα Ερντογάν στο δημοψήφισμα, αλλά 8 άλλες εκτιμούν επικράτηση του «Ναι».
el.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας