Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ασπίδα προστασίας 20 πολεμικών πλοίων σε Κύπρο-Καστελόριζο από τον 6ο Αμερικανικό Στόλο, Ισραήλ και Ελλάδα!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Έρχεται εσπευσμένα το «ιππικό» ώστε να αποτραπεί τουρκικό τετελεσμένο

Εσπευσμένα «Noble Dina» με 20 πολεμικά πλοία μετά τις ισχυρές τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις που αποκαλύψαμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρές αεροναυτικές τουρκικές δυνάμεις κυκλώνουν την Κύπρο για πρώτη φορά από το 1974! Πάνε για τετελεσμένο από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο – «Σουρωτήρι» ο κυπριακός εναέριος χώρος . Η κατάσταση θεωρήθηκε κρίσιμη και οι τουρκικές απειλές αρκετά αξιόπιστες γι αυτό και το «ιππικό» έρχεται. Οι τουρκικές ναυτικές μονάδες εξορμούν από τον ναύσταθμο της Αττάλειας ενώ μετέχουν και σμήνη από όμορες αεροπορικές βάσεις στην ίδια περιοχή τη στιγμή που η τουρκική αεροπορία έχει κάνει κυριολεκτικά «σουρωτήρι» τον κυπριακό εναέριο χώρο.

Για πρώτη φορά από το 1974 η Άγκυρα έδειξε ότι είναι αποφασισμένη για προαγωγή τετελεσμένου σε ολόκληρη τη θαλάσσια ζώνη από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο. Χτες όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας Σχέδιο «υβριδικού πολέμου» από την Τουρκία – «Κάλυμνος και Ψέριμος είναι υπό ελληνική κατοχή» – Ο Ρ. Τ. Ερντογάν προετοιμάζει το έδαφος για πολεμική σύγκρουση , οι Τούρκοι θέλουν και την Κάλυμνο και την Ψέριμο.

Έτσι, το Αιγαίο πέλαγος και γενικά η Ανατολική Μεσόγειο «παίρνουν φωτιά» και μπαίνουν υπό την άμεση εποπτεία του αμερικανικού 6ου στόλου, του Ισραήλ και της Ελλάδος τοποθετώντας στην «γωνία» την Τουρκία και την προσπάθεια αναβίωσης της «οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Έρχεται η ναυτική τριμερής άσκηση με την ονομασία «Noble Dina» μεταξύ του αμερικανικού, του ισραηλινού και του ελληνικού πολεμικού ναυτικού αυτό το μήνα, με σχεδόν 20 πολεμικά πλοία, υποβρύχια ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη….για να επιβεβαιωθεί το μυστικό ενεργειακό παιχνίδι των τεράστιων ελληνικών κοιτασμάτων υδρογοναθράκων και …συμφωνιών.



Σε αυτές τις ασκήσεις θα συμμετάσχουν Ελλάδα –ΗΠΑ και Ισραήλ με την διεξαγωγή κοινών περιπολιών, ελιγμών και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου .

Όλα όμως θα «υπακούουν» στην λογική της διαφύλαξης των εξεδρών στις οποίες θα διεξάγεται η εξόρυξη φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κύπρου έως το Ιόνιο, αλλά και των αγωγών .

Η Κύπρος θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην άσκηση, η οποία ξεκινά σε ελληνικά χωρικά ύδατα και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού ναυτικού στη Χάιφα.



Ο Ισραηλινός αντιπλοίαρχος Assaf Boneh, είναι επικεφαλής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας για το ισραηλινό ναυτικό.

«Είναι μία από αυτές τις ασκήσεις που είναι πάρα πολύ σημαντικές και στην οποία θα εκτελεστούν πολύ σύνθετα σενάρια», δήλωσε ο Boneh στο ξένο τύπο .

«Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί σε μια τεράστια περιοχή από την Ελλάδα έως το Ισραήλ, και αυτό μας δίνει πολλά περιθώρια για την άσκηση πολλαπλών σεναρίων που απαιτούν ομαδικότητα», τόνισε ο ίδιος.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία απαιτεί την επέκταση των ναυτικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την υπεράκτια ενέργεια και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο από πολλές χώρες.

«Η κατάσταση στη Συρία έχει μετατρέψει αυτήν την περιοχή σε πολύ ενδιαφέρουσα για πολλές ναυτικές δυνάμεις .

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να βρείτε στην περιοχή πολεμικά σκάφη του γαλλικού, του ιταλικού και του βρετανικού ναυτικού , τα οποία αναζητούν ασφαλείς λιμένες για ξεκούραση, εκπαίδευση και ανεφοδιασμό.

Έτσι, όλα αυτά μας δίνουν καλές ευκαιρίες για την επέκταση της συνεργασίας μας και πέρα ​​από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, οι οποίες μακράν είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι μας », είπε ο ίδιος.

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό δεν σχεδιάζει να επεκτείνει την συνεργασία του, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο επίμονα προβάλλει ισχυρή παρουσία στην περιοχή αυτή κατά τα τελευταία δύο χρόνια.



«Υπάρχει όμως ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, για συντονισμένες και προληπτικού χαρακτήρα κυρίως αποστολές ασφαλείας.

Προφανώς είμαστε πολύ πιο ενεργοί εδώ. Αλλά πέρα ​​από αυτό πρέπει να θυμόμαστε ότι θέλουμε να διατηρήσουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα », είπε ο Ισραηλινός αξιωματικός.


«Η Τουρκία, αντίθετα, είναι μια σημαντική περιφερειακή δύναμη με την οποία το ισραηλινό ναυτικό ελπίζει να επαναλάβει τους στενούς δεσμούς συνεργασίας», είπε ο Ισραηλινός αντιπλοίαρχος .

«Δεδομένου ότι οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις έχουν επιστρέψει στην ομαλότητα, ελπίζω μελλοντικά να μπορούμε να υλοποιήσουμε ναυτικές ασκήσεις ρουτίνας», τόνισε ο ίδιος .

Οι Αμερικανοί προς το παρόν δεν πρόκειται να διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις με την Τουρκία …για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Προς το παρόν, το θέμα παραμένει υποθετικό και δεν αποτελεί θέμα της ημερήσιας διάταξης κατά την επίσκεψη αυτήν την εβδομάδα στο Ισραήλ του Αμερικανού στρατηγού Curtis Scaparroti, ο οποίος είναι διοικητής της EUCOM» , δήλωσε Ισραηλινός αξιωματικός του στρατού.

Όταν ρωτήθηκε ο ίδιος τι θα γίνει με Ελλάδα και Τουρκία, ο Ισραηλινός αξιωματικός αρνήθηκε να πει οτιδήποτε . Ωστόσο, ο Boneh τόνισε ότι « δεν οραματιζόμαστε τεσσάρων κατευθύνσεων ασκήσεις ανάμεσα στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Τουρκία».

«Αυτές οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να είναι τριμερής. Δεν αναμένουμε ότι κάτι θα αλλάξει », είπε σε σχέση με την πιθανή επέκταση των ασκήσεων και της συμμετοχής της Τουρκίας και της Ελλάδος από κοινού έστω και την τελευταία στιγμή.



Οι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ είναι παραδοσιακά αντίπαλοι με εδαφικές διαφορές στην Κύπρο, τονίζoυν οι Ισραηλινοί .

Όλα είναι ρευστά στην περιοχή μας πλέον , αλλά είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι αρχίζουν «τοποθετούνται» στο περιθώριο σαφώς των τεράστιων εξελίξεων, ελέω Ερντογάν και της άλογης πολιτικής του περί αυτοκρατοριών, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν.

Η έως τώρα άλλωστε στάση του ειδικά στην Συρία αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι δεν «υπακούουν» σε συμμαχίες και κοινές λογικές, και ακολουθούν την δική τους ατζέντα σύμφωνα με τα αυτοκρατορικού τύπου συμφέροντα τους.

Ο χρόνος και ο καιρός όμως θα δείξει τι έχουμε να δούμε το επόμενο διάστημα.










loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας