Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Κρεμλίνο: Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο - Η Ελλάδα να εμπιστευτεί τη Ρωσία




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Τι αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη και αναλυτές από τη Μόσχα.


Σε έκθεσή τους για το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην περιοχή της Αν.Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, κορυφαίοι αναλυτές του Κρεμλίνου καλούν την Ελλάδα να εμπιστευτεί την ομόδοξη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Πούτιν ενδιαφέρεται πραγματικά για την επικράτηση ειρήνης στο Αιγαίο.

"Η Μόσχα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα ενώ οι δύο χώρες είναι απίστευτα κοντά σε πολλά ζητήματα , αλλά κυρίως λόγω ιστορίας, θρησκείας και κουλτούρας. Τον περασμένο Μάιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Αθήνα για να υπογράψει μια σειρά από διμερείς συμφωνίες. Η διμερής ατζέντα περιλαμβάνει και στρατιωτική συνεργασία. Η Αθήνα διαπραγματεύεται με τη Μόσχα για την αγορά και τη συντήρηση των ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεράμυνας S-300 που παραδόθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.



Σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Μόσχα ενδιαφέρεται πραγματικά για την διατήρηση της ειρήνης στο Αιγαίο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης".

Παράλληλα το Κρεμλίνο έκανε αναφορά στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην νέο εποχή Τραμπ, αναφέροντας πως ναι μεν οι διμερείς σχέσεις είναι στο χείριστο σημείο, ωστόσο τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο στη διεθνή σκακιέρα.

Ουδείς γνωρίζει ποια στάση θα επιλέξουν να κρατήσουν Τραμπ και Πούτιν τόσο στο Αιγαίο, όσο και μεταξύ τους.
el.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας