Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Νέα Τάξη ψήφισαν οι Ολλανδοί




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Οι νεοταξίτες κατάφεραν να σώσουν στο τέλος την "παρτίδα". 




Αν και με μεγάλες απώλειες, το κυβερνητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία του στην ηγεσία της Ολλανδίας, αφού οι πολίτες της χώρας δήλωσαν εμπράκτως την στήριξή του σε αυτό.

Αντιθέτως το μέχρι πριν λίγες μέρες πρώτο στις δημοσκοπήσεις κόμμα του Γκέρτ Βίλντερς (PVV), περιορίστηκε σε απόσταση αναπνοής στη δεύτερη θέση.

Ήδη έχει καταμετρηθεί παραπάνω από το 50% των ψήφων και ως εκ τούτου έχουν λίγο-πολύ ξεκαθαρίζει και οι έδρες που θα λάβει το κάθε κόμμα. Το κόμμα του Ολλανδού πρωθυπουργού εξασφαλίζει 31-32 , ενώ οι ακροδεξιοί 19-20. 



Ωστόσο μόλις ξεκαθαρίσει εντελώς το μετεκλογικό τοπίο, θα αναζητηθούν οι απαραίτητες συμμαχίες, ούτως ώστε να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση, κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Υπολογίζεται πως για να μην βρεθεί η χώρα προ μιας καταστροφικής ακυβερνησίας, θα αναζητηθεί μία πολυκομματική κυβέρνηση από τουλάχιστον 4 κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των Εργατικών του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Κερδίσαμε έδρες! ο Ρούτε δεν θα με ξεφορτωθεί", δήλωσε αμέσως μετά τα πρώτα έγκυρα exit polls ο ακροδεξιός, Γκέερτ Βίλντερς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πάντως πως παρά την πολυκομματική μελλοντική κυβέρνηση, η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει νέα προσφυγή σε κάλπες και μάλιστα πολύ σύντομα.
el.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας