Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πρώην πρόεδρος της τουρκικής Βουλής: «Αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν καταλάβει ότι χάνει το δημοψήφισμα έρχονται απρόβλεπτες συνέπειες στο Αιγαίο» (βίντεο)




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Η πρώην πρόεδρος της τουρκικής βουλής Meral Akşener και βουλευτίνα του εθνικιστικού κόμματος εξέφρασε την ανησυχία της ότι πρόκειται να υπάρξουν προβοκάτσια από τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε περίπτωση που δει ότι χάνει το δημοψήφισμα στο Αιγαίο.


Την άποψη αυτή έχουν διατυπώσει και άλλοι Τούρκοι αρθογράφοι της αντιπολίτευσης: «το πρόβλημα που μας αφορά είναι μήπως κάποιοι σχεδιάζουν μια μεγάλη προβοκάτσια στο Αιγαίο και σε βάρος της Ελλάδας σαν διαφυγή από το πολιτικό αδιέξοδο που θα δημιουργούσε στον Ερντογάν μια διαφαινόμενη αποτυχία στο επικείμενο δημοψήφισμα»...

Συγκεκριμένα η πρώην πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Meral Akşener, που διαφώνησε με τον πρόεδρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υποστηρίζοντας το όχι στο δημοψήφισμα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Tele1 Tv, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της ότι ο Ερντογάν αν καταλάβει ότι πρόκειται να χάσει το δημοψήφισμα καθώς οι δημοσκοπήσεις έναι εναντίον του, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μια μεγάλη προβοκάτσια για να ακυρώσει και να αναβάλλει την ψηφοφορία.

Η πρώην πρόεδρος της τουρκικής βουλής επισήμανε ότι μια τέτοια προβοκάτσια θα επιφέρει τρομερή αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή στο Αιγαίο, με όλες τις σοβαρότατες συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

Το «Προεδρικό δημοψήφισμα» από την άποψη της εκστρατείας λέει ότι δεν είναι ίσο η Meral Akşener, «Για εμάς το δημοψήφισμα δεν είναι νόμιμο, δεν το έχουμε στην ημερήσια διάταξη, και υπάρχει έλλειψη του ανταγωνισμού », είπε.

Ότι το πρόγραμμα της Akşener, εμπόδισε τις διαδηλώσεις σε Ολλανδία και Γερμανία, όπου προβλέπονται για την εκστρατεία του δημοψηφίσματος, εξέφρασε o Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας:

«Η ουσία της ομιλίας μου μου η σημασία της εθνικής θέλησης. αυτό είναι ό, τι κάνουν σε αυτούς που λένε εθνική βούληση για πολλά χρόνια. Καλώ τον κ Πρόεδρε, μην το αγνοήσετε. »




Να θυμίσουμε ότι, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είχε υποβάλει την παραίτησή του αφού προκάλεσε κατακραυγή, καθώς προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου» στην περίπτωση που οι πολίτες απορρίψουν τη συνταγματική αναθεώρηση στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο.

Το περιστατικό αποτυπώνει το κλίμα έντασης που επικρατεί στην Τουρκία, ένα μόλις μήνα πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που προβλέπει τη σημαντική ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν δεν ξεπεράσουμε το 50%, εάν δεν κερδίσουμε σε αυτό το δημοψήφισμα, προετοιμαστείτε για εμφύλιο» δήλωσε ο Οζάν Ερντέμ, αναπληρωτής επικεφαλής του AKP στην επαρχία Μανίσα.

Λίγος καιρός μας χωρίζει από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «όχι» μπορεί και να επικρατήσει που σημαινει μείζονα πολιτική ήττα για τον Ρ.Τ.Ερντογάν και συνεπώς ανάγκη άμεσης εξαγωγής της επακόλουθης κρίσης προς πάσα κατεύθυνση δηλαδή στο Αιγαίο.

Μια ήττα που μπορεί να σημάνει το πολιτικό του τέλος και να φέρει την Τουρκία σε άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση.

Ήδη δύο κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έχουν προειδοποιήσει-απειλήσει δημοσίως ότι εάν κερδίσει το «όχι» στο δημοψήφισμα η Τουρκία θα υποστεί έναν εμφύλιο πόλεμο.

Η εφημερίδα Cumhuriyet είχει δημοσιεύσει δημοσκόπηση αμερικανικής εταιρείας, την οποία δεν κατονομάζει, σύμφωνα με την οποία το 38,29% θα ψηφίσει «όχι» το 35,90% θα ψηφίσει «ναι», 10,29% είναι αναποφάσιστοι και το 15,52% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.

Η Εμινέ Καπλάν της Cumhuriyet έγραψε ότι σύμφωνα με τα παρασκήνια του ΑΚΡ το ποσοστό του «ναι» κυμαίνεται στο 53% ενώ στόχος είναι το 60% για να αποφευχθεί η διαίρεση της χώρας.




Ο κουρδόφωνος βουλευτής του κυνηγημένου πλέον φιλοκουρδικού κόμματος του HDP Αλτάν Ταν είπε ότι οι Κούρδοι θα ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα.

Στο δημοψήφισμα αυτό όπως και στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2015 υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφασίστων οι οποίοι θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

Και πως αποφασίζουν πάντα οι αναποφάσιστοι; Υπό καθεστώς τρόμου και φόβου!

Κακά τα ψέματα ο Ρ.Τ.Ερντογάν πήρε πολύ μεγάλο πολιτικό ρίσκο για να τα κερδίσει όλα και ισόβια. Αν του βγει η Τουρκία θα μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται ερντογανική.

Δείτε τη συνέντευξη της Meral Akşener:


  


pronews.gr









loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας