Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης - Δέκα περιοχές «στοχοποιούν» οι επιστήμονες




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η ώρα «μηδέν» πλησιάζει καθώς οι έρευνες σε συγκεκριμένα δέκα σημεία ανοιχτά και νοτίως της Κρήτης αναμένεται να αποδείξουν την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.




Οι επιστήμονες θεωρούν ότι θα είναι αντίστοιχα εκείνων ανοιχτά της Αιγύπτου και πως να μην είναι αφού η ανακάλυψη του ΖΟΡ άλλαξε των ενεργειακό χάρτη της περιοχής και δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται «απότομα» μόλις αρχίζει η ελληνική ΑΟΖ!

Τα ενεργειακά κοιτάσματα δεν συμπεριφέρονται ανάλογα με τα σύνορα παρελθοντικών, νυν, ή μελλοντικών χωρών, υπάρχουν εκεί που είναι.

Οι γεωτρήσεις σε Κύπρο και ειδικά στην Αίγυπτο από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ έφεραν στο φως περιοχές παλαιολιμνών, περιοχών δηλαδή με μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι παλαιολίμνες αυτές αφθονούν φυσικά και στην ελληνική ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης.

Τα στοιχεία που οδήγησαν την ΕΝΙ στις γεωτρήσεις στις παραπάνω περιοχές τα ίδια ακριβώς υπάρχουν νότια της Κρήτης.

Οι επιστήμονες εντοπίζουν εκεί τουλάχιστον 10 “στόχους”- περιοχές δηλαδή στις οποίες πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις καθώς υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα ανάλογα του περιβόητου ΖΟΡ της Αιγύπτου.


Έχει ήδη προταθεί στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πρόσκληση εταιρειών για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να γίνει άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ ακόμα και εάν θεωρείται ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να αντιδράσει, διότι απλούστατα η γείτονα χώρα βρίσκεται σε μια στιγμή αδυναμίας στην παρούσα χρονική συγκυρία που κανείς δεν γνωρίζει αν θα ξαναεμφανιστεί τέτοια γεωπολιτική ευκαιρία.

Οι τουρκικές ΕΔ βρίσκονται σε ένα είδος «μπάχαλου» και απορρύθμισης μετά τις μαζικές φυλακίσεις και αποτάξεις χιλιάδων έμπειρων στελεχών και των τριών κλάδων,Στρατου, Ναυτικού και Αεροπορίας όπως και στην παραστρατιωτική Στρατοχωροφυλακή.

Τα αποτελέσματα των εκκαθαρίσεων είναι ορατά κάθε ημέρα στα πολεμικά πεδία του Κουρδιστάν, της Συρίας όπου οι τουρκικές ΕΔ έχουν υποστεί οδυνηρές απώλειες αλλά και από την παρουσία των άπειρων πλέον Τούρκων πιλότων στο Αιγαίο.




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας