Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Θητεία 12 μήνες ζητάει ο στρατηγός Ζιαζιάς




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Θητεία: Αύξηση στους 12 μήνες ζήτησε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα εθνικά μας θέματα στην Αθήνα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ιστοσελίδας liberal.gr ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε σε χαμηλή στελέχωση των Μονάδων και ζήτησε την άμεση αύξηση της θητείας σε 12 τουλάχιστον μήνες.

Θεώρησε ουσιαστικά μη χρήσιμες τις προσλήψεις των ΟΒΑ και τόνισε ότι η μείωση της θητείας στους 9 μήνες έγινε υπό την προϋπόθεση της πρόσληψης 15000 ΕΠΟΠ κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Η συζήτηση στην εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία του αντιπριέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.


Η εκδήλωση με τίτλο: «Τουρκική Επιθετικότητα, Εθνική Άμυνα και Οικονομική Κρίση», διοργανώθηκε χθες στην Αθήνα από το liberal.gr και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και Τομεάρχης του Τομέα Εθνικής Άμυνας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κώστας Ζιαζιάς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης κ. Κώστας Υφαντής.
Τι είπε στην ομιλία του

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός κ. Κώστας Ζιαζιάς ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ελληνικός στρατός, με ευθύνη των κυβερνήσεων, μιλώντας για το μισθολογικό, για την υποβάθμιση των καθηκόντων τους, για μονάδες «φαντάσματα» κ.α. Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι «στη χώρα δεν υφίσταται Εθνική πολιτική σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Στόχοι και μεμονωμένες πρωτοβουλίες υπήρξαν και υπάρχουν, αλλά συντονισμένη Εθνική Στρατηγική, υπό ένα γενικό πλαίσιο, δεν υπάρχει», επισήμανε.

Ο κ. Ζιαζιάς μίλησε για πλήρη απαξίωση του θεσμού των στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός του στρατού αμείβεται όπως ένας κλητήρας της Βουλής! Αυτό τα λέει όλα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ασφάλεια και άμυνα σε μια χώρα. Πάμε σε μια… Φινλανδοποίηση της χώρας, σχολίασε, συμφωνώντας με παρόμοιο σχόλιο του κ. Λουκόπουλου.

Ο Στρατηγός μίλησε για την »ανάγκη πλήρους αναθεώρησης της πολιτικής σε ότι αφορά την Εθνική Άμυνα, χρειάζεται ένας νέος αμυντικός σχεδιασμός».

Αναφέρθηκε σε μονάδες «φαντάσματα», που δεν χρειάζονται, είναι κοστοβόρες ενώ δεν προσφέρουν τίποτα, οπότε χρειάζεται νέος σχεδιασμός. Παράλληλα, σημείωσε ότι η μείωση της θητείας σε εννέα μήνες έγινε με την προϋπόθεση ότι θα προσληφθούν 15.000 μόνιμοι αξιωματικοί. Αυτό δεν έγινε λόγω οικονομικής κρίσης, οπότε τώρα, η 9μηνη θητεία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον ελληνικό στρατό.





loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας