Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποκαλύπτουμε… ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ!!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Η Άγκυρα ανακοίνωσε ξαφνικά ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το ερώτημα στα χείλη όλων ήταν:
«Γιατί τώρα;» και φυσικά γιατί ψεύδονται για την επιτυχία της αποστολής…



Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου, με στόχο να «καθαρίσουν» την συριακή συνοριακή πόλη Jarabulus και τις γύρω περιοχές από τις δυνάμεις του Daesh (ISIS / ISIL). Επιπλέον, οι ελιγμοί της Άγκυρας είχαν ως στόχο την αποτροπή δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

«Διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, η οποία ξεκίνησε με στόχο τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας, αποτρέποντας την απειλή του Daesh και σκοπεύοντας στην επιστροφή των Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία,» αναφέρεται σε δήλωση του τουρκικού ΥΠΑΜ.



Μιλώντας στο ρωσικό μέσο μαζικής ενημέρωσης RBC, Ilshat Sayetov, ένας ερευνητής στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (RAS), πρότεινε ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης ήταν να καταλάβει την Ιεράπολη Συρίας, έτσι ώστε να αποτρέψει τους Κούρδους της Συρίας από το να διατηρήσουν τον έλεγχο στα συριακή-τουρκικά σύνορα.

«Ωστόσο, ενώ η Άγκυρα είχε καταφέρει να περιορίσει εν μέρει τη δράση των Κούρδων της Συρίας, δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στην Ιεράπολη της Συρίας», σημείωσε ο Sayetov.

Από την πλευρά του, ο Volkan Ozdemir, διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας, Αγορών και Πολιτικών, ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν είναι πλέον σε θέση να ακολουθήσει τους στόχους της στη Συρία, καθώς έρχονται αντίθεση με τις πολιτικές των δύο παγκόσμιων παικτών, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, στην περιοχή.


Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα είναι ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να αγγίξουν τους Κούρδους, οι οποίοι αποτελούν ισχυρό χαρτί και ενδεχομένως «μήλον της Έριδος» για ΗΠΑ και Ρωσία, με αποτέλεσμα την αποτυχία της αποστολής τους που καλύφθηκε από τον μανδύα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Ο Ερντογάν έκανε πίσω πριν του τραβήξουν για τα καλά το αυτάκι και τον βρουν ακόμα περισσότερα… δεινά.
hellasforce.com




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας