Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Προσβολή από την Άγκυρα: Τουρκικό ναρκαλιευτικό κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας χωρίς να υψώσει την ελληνική Σημαία!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Πλοίο του τουρκικού Ναυτικού κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας χωρίς να υψώσει την ελληνική Σημαία ως είθισται και οφείλει κάθε ξένο πλοίο που «δένει» σε λιμάνι μιας χώρας.

Εάν συνυπολογίσουμε ότι την ελληνική Σημαία ύψωσαν όλα τα άλλα σκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 17» πλην του τουρκικού ναρκαλιευτικού Alanya γίνεται κατανοητό ότι οι Τούρκοι ήθελαν να προσβάλουν το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες πολίτες.

Το συγκεκριμένο σκάφος έφτασε στην Πάτρα αφού πέρασε την Πέμπτη από τον Ισθμό.

Στην άσκηση τύπου INVITEX που θα διεξαχθεί έως τις 7 Απριλίου στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους συμμετέχουν εκτός του τουρκικού πλοίου, το πολωνικό ORP K.X. CZERNISKI, το ισπανικό ESPS DUERO, το γερμανικό FGS ROTTWEIL ενώ με πέντε πλοία (τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ως πλοίο Διοικήσεως της Άσκησης, τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ, την κανονιοφόρο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και ένα ελικόπτερο ως οργανικό της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ) και μια ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών συμμετέχει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. 



Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων, η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό, τακτικό και τεχνικό επίπεδο στην σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου, η προώθηση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων διαφορετικής εθνικότητας και η αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των εκδόσεων τακτικής.

Στην άσκηση συμμετέχει το NATO/CMRE (Centre for Maritime Research and Experimentation) με το πλοίο επιστημονικών ερευνών ITS NRV ALLIANCE καθώς και αξιωματικοί από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ισπανία, το Κατάρ και τη Ρουμανία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προσβάλουν κατά αυτόν τον τρόπο καθώς πέρσι τέτοια εποχή σε μια πρόκληση ίδιας ακριβώς φύσεως η Άγκυρα έδωσε εντολή σε πλοίο της να διαβεί την διώρυγα του Ισθμού και μάλιστα δύο φορές μέσα σε δύο μήνες, χωρίς να έχει σηκώσει την ελληνική Σημαία όπως ήταν υποχρεωμένο να κάνει.

Το πλοίο διέπλευσε μεταξύ χερσαίων εδαφών της χώρας και προσέβαλε το επίσημο ελληνικό κράτος μη αναρτώντας την ελληνική Σημαία. 


Παρά το γεγονός ότι ο κυβερνήτης του τουρκικού αντιτορπιλικού είχε λάβει ειδική διπλωματική άδεια για να κινηθεί στην ελληνική θάλασσα και να διαπλεύσει τον Ισθμό το πλήρωμα του «Sokullu Mehmet Pasa» "αμέλησε" να υψώσει την ελληνική σημαία όπως υποχρεούται όταν πλέει σε ελληνικά χωρικά ύδατα.





 
pronews.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας