Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο Ερντογάν τα «βάζει» με τον Πούτιν για το θέμα των Κούρδων




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Τραβάει το σχοινί η Τουρκία



Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε επίσημα από τη Ρωσία να κλείσει το γραφείο του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» των Σύρων Κούρδων (PYD) στη Μόσχα, το οποίο θεωρεί κομμάτι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ΡΚΚ, με τον εκπρόσωπο του κόμματος να αναφέρει πως το ΡΚΚ δεν έχει γραφείο στη Μόσχα.

Από την πλευρά της Τουρκίας, ο Χουσεΐν Μουφτίογλου, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε: «Εμείς σε όλα τα επίπεδα συζητάμε τα πάντα με τους εταίρους μας στη Ρωσία, και θεωρούμε ότι οι τρομοκράτες του PKK και του PYD είναι ένα από αυτά . Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η Ρωσία θα κάνει το βήμα και θα κλείσει το γραφείο του PYD στη Μόσχα».

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής ΜΚΟ απάντησε: «Στη Ρωσία δεν υπάρχει γραφείο της «Δημοκρατικής Ένωσης», και δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» εκπροσωπείται απλά χωρις νομική υπόσταση. Προφανώς, οι Τούρκοι έχουν κατά νου τον εκπρόσωπο του συριακού Κουρδιστάν, την εκδίωξη του οποίου ζητούν εδώ και πολύ καιρό».



Το γραφείο των Σύρων Κούρδων υπάρχει στη Μόσχα από τον περασμένο Φεβρουάριο ανατολικά στην λεωφόρο Graivoronovsky, της Μόσχας, λειτουργεί ως ΜΚΟ χωρίς διπλωματικές βλέψεις.

Ο επικεφαλής του Κέντρου για τη μελέτη της σύγχρονης Τουρκίας Γιούρι Μαβάσεφ τόνισε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να κλείσει το γραφείο: «Η Μόσχα ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έχει στο έδαφος της αναγνωρισμένο εκπρόσωπο των Κούρδων. Έχει διαφορετικό νομικό καθεστώς, που είναι άτυπο και λειτουργεί ως μη-κυβερνητική οργάνωση.

Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να κλείσει το γραφείο , αν δεν παραβιάζει το ρωσικό δίκαιο. Έτσι, δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό το βήμα, και, κατά πάσα πιθανότητα, η τουρκική πλευρά το γνωρίζει αυτό».

Ο Ερντογάν επιμένει αλλά επιμένει και ο Πούτιν, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών οδηγούνται σε αμφισβήτηση εκ νέου.
el.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας