Ζ’ ΜΑΚ η Μονάδα Φάντασμα : Ακαριαία Αντίδραση …Παντού στο Αιγαίο! (video)
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   moreΗ Ζ΄ΜΑΚ ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά της Κρίση των Ιμίων, οπότε και αναδείχθηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο η ανάγκη για βαθιές Τομές στις Ένοπλες Δυνάμεις σε θέματα Εκπαίδευσης, Τακτικής ,Ταχείας αντίδρασης Μονάδων με υπερσύγχρονο Εξοπλισμό !


Η Mονάδα Φάντασμα όπως την αποκαλούν ,είναι πλήρως επαγγελματική, καθώς σε αυτήν υπηρετούν μόνιμα στελέχη των ΕΔ και με επάνδρωση 100%, γεγονός που μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή εκπαίδευση αλλά και εκπλήρωση της αποστολής και του ρόλου της Ζ’ ΜΑΚ.

Η κύρια αποστολή της Μονάδος είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νήσων….Και παίρνει εντολές απο «Υψηλά Κλιμάκια »Έχει την τυπική σύνθεση μιας Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και συγκεκριμένα αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης, έναν Λόχο διοίκησης και έναν Λόχο Πλωτών.

Στον τελευταίο υπάρχουν τα σκάφη σταθερής γάστρας MAGNA και τα φουσκωτά Zodiak, που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των καταδρομέων.

Στη Ζ’ ΜΑΚ υπάρχουν επίσης ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφέων (Υ/Κ) που προέρχονται από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ/ ΠΝ και το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς!


Δύο Λόχοι είναι πάντα σε ετοιμότητα και άμεση αντίδραση παντού στην Επικράτεια και ένας Λόχος εκπαιδεύσεως,όπου και Εκπαιδεύουν Στελέχη των Ε.Δ που βρίσκονται σε Ειδικά σχολεία ή Εκπαιδεύονται σε αντικείμενα που συνάδουν με το πνεύμα των Μονάδων Καταδρομών.

Είναι μία από τις ελάχιστες Μονάδες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στην οποία έχει υιοθετηθεί ένας μεγάλος αριθμός οπλισμού και μέσων ο οποίος «ανανεώνεται» ανάλογα με τις συνθήκες και τρόπο αντίδρασης της Μονάδος σε συγκεκριμένες, αλλά και ασύμμετρες απειλές !

Ο οπλισμός των Στελεχών της Ζ’ ΜΑΚ δεν είναι τυπικός ,αλλά ούτε σταθερός … Προσαρμόζεται πάντα με τις ανάγκες της εκτέλεσης της Αποστολής που η Μονάδα παίρνει 24ώρες το 24ώρο ,365 ημέρες το χρόνο !!

Το video που ακολουθεί είναι από κάποιες στιγμές εκπαίδευσης της Ζ’ ΜΑΚ από την Εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» της ΕΡΤ


veteranos.gr
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 


Σχόλια