Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… «Ούτε λόγος για έρευνες και γεωτρήσεις στο οικόπεδο 6»




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει επ’ ουδενί την έρευνα και την εξόρυξη φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρει σε
ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ισχυριζόμενο ότι μέρος του εμπίπτει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.

Η Τουρκία κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία ότι δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα των Τ/κ και κινείται μονομερώς, αναφέροντας ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δικών της δικαιωμάτων και των Τ/Κ.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η “ε/κ διοίκησή νοτίου Κύπρου αγνοώντας τα δικαιώματα των Τ/κ στις 5 και 6 Απριλίου υπέγραψε συμφωνίες με κάποιες διεθνείς εταιρείες υδρογονανθράκων και κονσόρτιουμ”.



“Η ε/κ πλευρά σε μια περίοδο κατά την οποία αναμένεται να επιδείξει ισχυρή πολιτική βούληση για την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού με τον ‘τ/κ λαό’ είναι απαράδεκτο και ανησυχητικό να επιμένει συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού και να συνεχίζει τις μονομερείς δραστηριότητές της. Σε αυτό το θέμα συμφωνούμε πλήρως με την ανακοίνωση που έγινε από το ‘υπεξ της τδβκ’ και συμμεριζόμαστε τη δίκαιη ανησυχία και αγανάκτηση της τ/κ πλευράς”, αναφέρει.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι έρευνες που θα γίνουν είναι εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι και στο παρελθόν εξέφρασαν πολλές φορές τις ενστάσεις τους και προστίθεται ότι “ένα σημαντικό μέρος του οικοπέδου 6 βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας”.

“Δεν θα επιτραπεί επ’ ουδενί στις ξένες εταιρείες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες η διεξαγωγή χωρίς άδεια δραστηριοτήτων και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Επιπλέον θα αξιολογηθεί η στάση των εταιρειών οι οποίες συνεργάζονται με την ε/κ πλευρά σε μονομερείς δραστηριότητες για υδρογονάνθρακες, αγνοώντας τη βούληση της τ/κ πλευράς, και θα ληφθεί υπόψη η στάση τους κατά τις διαδικασίες κοινών προγραμμάτων σε ενεργειακά προγράμματα της Τουρκίας στο άμεσο μέλλον”, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι “από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα πρέπει μετά από μια περιεκτική λύση (στο Κυπριακό) να εξεταστεί από κοινού από τις πλευρές που θα αποτελέσουν το νέο κράτος η εγκυρότητα των συμφωνιών που έχει κάνει η ε/κ πλευρά στον τομέα της ενέργειας”.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία και η τ/κ πλευρά επιθυμούν μια λύση στο Κυπριακό μέσω διαπραγμάτευσης, και πως πρέπει να μοιραστούν δίκαια τα έσοδα που θα υπάρξουν από τους υδρογονάνθρακες.

“Η μόνη οδός για να χρησιμοποιηθούν οι φυσικοί πόροι της Κύπρου πριν την επίτευξη συμφωνίας είναι να υπάρξει κοινή διαχείριση των φυσικών πόρων με την τ/κ πλευρά και να γίνουν διευθετήσεις για δίκαιη κατανομή των εσόδων. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς την ε/κ πλευρά να λάβει υπόψη τα αναφαίρετα διακαιώματα επί των φυσικών πόρων των Τ/κ, οι οποίοι στο μέλλον θα είναι ίσοι πολιτικοί συνέταιροι, και να σταματήσει τις μονομερείς δραστηριότητες οι οποίες οδηγούν σε αποτυχία των προσπαθειών για περιεκτική λύση”, αναφέρεται.

“Τονίζουμε με έμφαση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της στην υφαλοκρηπίδα, καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της ‘τδβκ’”, καταλήγει η ανακοίνωση.
hellasforce.com




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας