Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αλλάζει ο παγκόσμιος χάρτης με τα νέα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια και πλοία: Δείτε το βλήμα SS-N-16 Stallion που εκτοξεύεται σαν τορπίλη και αναδύεται υποβρυχίως…




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Πρωτοφανής επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία η οποία «τρέχει» όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα και με ένα νέο...
πρόγραμμα πυρηνικών υποβρυχίων και πλοίων αλλάζει το παγκόσμιο χάρτη και φιλοδοξεί να κυριαρχήσει σε Μεσόγειο και Β.Ωκεανό.


Το Κρεμλίνο έχοντας ως δεδομένη την σταδιακή «απόσυρση» των ΗΠΑ από κάποιες περιοχές του πλανήτη οι οποίες αποτελούν άμεση ρωσική προτεραιότητα, κινείται «πρόσω ολοταχώς» για να καλύψει αυτό το κενό.

Ο προάγγελος ήταν το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Yasen «Kazan» όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας Αντίο Αμερικανικά αεροπλανοφόρα – Έτοιμος ο νέος ρωσικός φoνιάς κλάσης «Yasen»: Αυτό είναι το νέο ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Καζάν» (εικόνες, βίντεο) .Το Κazan κωδικοποιείται ως κλάση Yasen-Μ λόγω των πιο εξελιγμένων οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων που ενσωματώνει.

Όλα τα νέα υποβρύχια της Ρωσίας θα φέρουν τορπίλες βαθέων υδάτων Futlyar των 533 mm και βλήματα SS-N-16 Stallion οπλισμένα με ανθυποβρυχιακές τορπίλες ή πυρηνική κεφαλή.


Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο: Το βλήμα SS-N-16 Stallion εκτοξεύεται σαν τορπίλη στο νερό και μετά από μερικά μέτρα αναδύεται σαν υποβρυχίως εκτοξευόμενο βλήμα!



Το πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τον στόλο του με 42 πολεμικά πλοία φέτος, ως μέρος ενός μεγαλεπήβολου στρατιωτικού σχεδίου αναβάθμισης, υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν, και το οποίο αφορά την περίοδο μέχρι το 2050.

Τα πεπαλαιωμένα πολεμικά πλοία, και υποβρύχια θα αντικατασταθούν με νέες μονάδες επιφανείας και πυρηνοκίνητα υποβρύχια τα οποία θα προσδώσουν στο ρωσικό ναυτικό, την αίγλη της σοβιετικής εποχής.

«Η Ρωσία φέτος ξεκίνησε την κατασκευή νέου τύπου πυρηνικών υποβρυχίων κλάσεως Yasen», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού ναυτικού αντιναύαρχος Βλαντιμίρ Κορόλιωφ .

«Το πολεμικό ναυτικό επενδύει στην ανανέωση των μονάδων του με νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια και πλοία, όπως τα κλάσεως Yasen» ενώ φέτος ξεκίνησε η κατασκευή δύο συμβατικής πρόωσης υποβρυχίων κλάσεως «Varšavjanka» από τα έξι που έχουν προγραμματιστεί να ενισχύσουν τις τάξεις του στόλου του Ειρηνικού», δηλώνει ο ίδιος.




Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο, το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει την φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Admiral Makarov», το μεγάλο αμφίβιο πλοίο «Ιβάν Γκρεν» και το παγοθραυστικό «Ίλια Μουρόμετς», το πρώτο πλοίο αυτού του τύπου που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του πολεμικού ναυτικού.

Επιπλέον, σε λίγο διάστημα θα είναι έτοιμα πολλά πολεμικά πλοία με προεξάρχοντες τις κορβέτες «Ρέζκι» και «Ντέρζκι» , τις πυραυλακάτους «Ε», και «Storm», το μεταφορικό πλοίο «Burja2, καθώς και το περιπολικό σκάφος «Σεργκέι Κοτώφ».

Ο Koroljov είπε επίσης ότι τον Δεκέμβριο του 2016 ξεκίνησε η κατασκευή του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «Πρίγκιπας Pozharsky», το οποίο είναι κλάσεως Borei.

Μιλάμε για ένα τεραστίων διαστάσεων πρόγραμμα το οποίο θα μεταμορφώσει το ρωσικό ναυτικό που «απλώθηκε» πλέον στην Μεσόγειο θάλασσα.

Σε άρθρο μας με τίτλο ( αύξηση της ρωσικής επιρροής στη Μεσόγειο θάλασσα και η θέση της Ελλάδος στην επερχόμενη παγκόσμια αναδιάταξη ισχύος), είχαμε εύστοχα αναφέρει ότι , σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές με την ταχύτητα που διακρίνεται πλέον η ρωσική εξωτερική πολιτική, ειδικά μετά την επιχείρηση «Συρία», δεν την σταματά κανένας.



Η Μόσχα βρίσκεται σε μια νέα επιθετικού χαρακτήρα «απόβαση» στην Λιβύη, λόγω της αναβλητικότητας της ευρωπαϊκής διπλωματίας και της αβεβαιότητας της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Τραμπ .

Οι Ρώσοι εισχώρησαν αποτελεσματικά ήδη στο κενό που δημιουργήθηκε από δυτικούς διπλωμάτες στην Αίγυπτο.




Το Kρεμλίνο προωθεί συστηματικά την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας με τις χώρες της περιοχής της Μεσογείου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος , Αιγύπτου, Λιβάνου, Αλγερίας, κά.

Μετά την επιστροφή της στην Μέση Ανατολή, η Ρωσία είναι έτοιμη να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Μεσογείου και ίσως για πάντα .



Η Ελλάδα οφείλει να αναπροσαρμόσει την πολιτική της κάνοντας την πιο πολυδιάστατη όσον αφορά την Ρωσία, μια χώρα με την οποία έχουμε παραδοσιακούς , ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς εδώ και 100 χρόνια.



Ολόκληρη η «λεκάνη» της Μεσογείου αλλάζει και ακόμη και η Τουρκία προσέγγισε ουσιαστικά την Μόσχα «χωρίς φόβο και πάθος», σε αντίθεση με την ελληνική πολιτική ελίτ που δεν είναι ικανή να βρει την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα σε ανατολή και δύση.



Οι ΗΠΑ , σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες θα αποσυρθούν από την περιοχή σταδιακά λόγω του τεράστιου εξωτερικού χρέους της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια, και όχι ελέω Τραμπ, και την θέση τους θα «γεμίσουν» Κινέζοι και Ρώσοι οι οποίοι θα κυριαρχούν πλέον στην περιοχή μας, αυτό ας το κατανοήσουν κάποιοι εδώ στην πατρίδα μας .




pentapostagma.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας