Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Το «στοιχειωμένο» φράγμα της Μεσοχώρας - Δεν λειτουργεί επί 16 χρόνια (vid)




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Η έκφραση «γεφύρι της Άρτας» είναι πολύ λίγη για να περιγράψει το τι συμβαίνει στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας, στην καρδιά της Πίνδου, το οποίο είναι ολοκληρωμένο από το 2001, δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ημέρα και χρησιμοποιείται για… γκράφιτι.



Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις, Κυριάκος Πιερρακάκης, που έχει αναδείξει το θέμα, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το φράγμα θα μπορούσε να λειτουργήσει το 2020, υπό την προϋπόθεση όμως να αρχίσουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες.




Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ άρχισε να κατασκευάζει ένα γιγάντιο έργο υποδομής με ελλιπή σχεδιασμό, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα ακυρωθεί στα δικαστήρια, ενώ το έργο «πάγωσε» εξαιτίας ορισμένων κατοίκων ενός μικρού χωριού της Πίνδου και κάποιων περιβαλλοντικών οργανώσεων που αντιδρούν, ενώ το κεντρικό κράτος κωλυσιεργεί ή αδιαφορεί.
To βίντεο 






loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας