Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ζούνε με το όνειρο να κόψουν τον λαιμό του ΑΙΓΑΙΟΥ!!! Γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς;




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Περιμέναμε ακριβώς ένα χρόνο να πάρουμε απάντηση στο ερώτημα της αρθρογραφίας μας της 13 ΜΑΙΟΥ του 2016 και μας το δίνουν καθημερινά οι τούρκοι που άφησαν πλέον τα προσχήματα μετά το πραξικόπημα οδεύοντας προς το

δημοψήφισμα τους.
3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017




«Καστελόριζο, Χίος και Λέσβος στο «στόχαστρο» του Ταγίπ Ερντογάν» Μιχάλης Ιγνατίου.capital.gr/

13 ΜΑΙΟΥ 2016
Το ερώτημα μας ήταν:
Η ΚΑΡΩΤΙΔΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι η ΧΙΟΣ για αυτό και οι Τούρκοι θέλουν να την κόψουν;

¨Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.


4 Μαΐου του 2016 έξη ημέρες πριν την διαβόητη τουρκική ΝΟΤΑΜ αποκλεισμού της νήσου ΧΙΟΥ κτυπήσαμε το καμπανάκι αρθρογραφώντας.

¨ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ:

Γιατί οι θαλασσόλυκοι της μογγολικής στέπας στοχοποίησαν ΧΙΟ;

Ακριβώς γιατί πίσω από την νήσο ΧΙΟ αν εξαιρέσεις τα γειτονικά ΨΑΡΑ το κεντρικό Αιγαίο είναι ελεύθερο και προβάλλει στον 25ον Μεσημβρινό που φαίνεται να είναι και η πρώτη τούρκικη επιλογή πριν δραστηροποιηθούν και ( επιβάλλουν τις διεκδικήσεις τους) στο αξιόλογο ενεργειακά για αυτούς Βόρειο Αιγαίο μέχρι ανατολικά του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ( βλ. κοιτάσματα Μπάμπουρα-Θάσος, Λαδοξέρα –Σαμοθράκη ) ¨

«Η θρασύτητα των Τούρκων φθάνει στο σημείο να αναφέρουν τη Χίο και τα Ψαρά(SAKIZ(CHIOS), IPSARA(PSARA)) ως νησιά που πρέπει να αποστρατικοποιηθούν και να μην περιλαμβάνονται σε ασκήσεις! ¨»06.10.2016 | 16:01Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ onalert.gr/

«Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής λόγω της οικονομικής κρίσης, κινδυνεύει να χάσει και ένα κομμάτι της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), εάν η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν αντιδράσουν ενωτικά και συλλογικά, όπως γράφει στην ιστοσελίδα του ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου.

Στις 30 Απριλίου 1982 στην Νέα Υόρκη η Τουρκία ήταν μια από τέσσερις χώρες που δεν υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS III) και ακόμα δεν έχει συνέλθει από αυτή τη μεγάλη ήττα της μια και η ΑΟΖ και τα δικαιώματα νησιών σε ΑΟΖ δημιούργησαν μια αφόρητη πίεση από την οποίαν υποφέρει μέχρι και σήμερα.

Η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά (άρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Έτσι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εφιάλτης της Τουρκίας υπήρξε πάντα το Άρθρο 121 του UNCLOS και ενθυμούμαστε τους αγώνες της ελληνικής και της κυπριακής αντιπροσωπείας για την διατήρηση του και το πείσμα της Τουρκίας για εξαφάνισή του.


Ο Σουλτάνος Στοχεύει με μανία το Καστελόριζο, τη Χίο και την Λέσβο. Οι Τούρκοι μπορούν να παριστάνουν ότι η ΑΟΖ δεν υφίσταται αλλά έχουν βάλει στο μάτι τα τρία αυτά νησιά γιατί σε περίπτωση που καταληφθούν, δίνει μια μεγαλύτερη ΑΟΖ από αυτή που σήμερα δικαιούται.» 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 capital.gr/



Ιστορικά τα Μυροβόλα νησιά του Αιγαίου δέχτηκαν την μήνη των γειτόνων συνεισφέροντας με ποταμούς αίματος το δένδρο της Παλιγγενεσίας του 21 και στους άλλους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες.

Φυσικά σήμερα οι φύλακες του ΑΙΓΑΙΟΥ έχουν πλήρη γνώση και λαμβάνουν όλα τα αντίμετρα απέναντι των συμβαινόντων και των σχεδίων που εξυφαίνει η Άγκυρα .

Ειδικότερα Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.

Το βλοσυρό μάτι των¨ θαλασσόλυκων της στέπας¨ βλέπει με μοχθηρία κάθε Αγιοτόκο Ακρογιάλι του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ μας.

ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ , πνευματικό παιδί του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ διαμηνύει ακόμα και πριν το τουρκικό πραξικόπημα ..

-μην φοβάστε τους τούρκους , όταν θα έρθουν θα τρέχουν με τα πατίνια των εσωτερικών προβλημάτων τους και αυτό είναι το δώρο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ σήμερα στην Ελλάδα

-εσείς προσέξτε να μην σβήσετε το ΦΩΣ που μας οδηγεί στην καθ ημάς Ανατολή.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας