Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποκάλυψη: Πότε θα εκδηλωθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις



Αυτήν την περίοδο, ο πιθανότερος λόγος να επιδιώξει η τουρκική πολιτική ηγεσία ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο είναι για να συσπειρωθεί η εθνικιστική ψήφος, εν όψει της εσωτερικής πολιτικής διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος και διεύρυνσης των εξουσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο στόχος αυτός εξυπηρετείται καλύτερα από ένα επεισόδιο μικρής έκτασης και διάρκειας, το οποίο θα αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα, χωρίς όμως να δεσμεύσει τόσο πολύ την τουρκική πολιτική ηγεσία, ώστε τα πράγματα να οδηγηθούν σε σύγκρουση υψηλής έντασης.



Με βάση αυτά τα κριτήρια, μία γνώριμη τουρκική μέθοδος είναι να προκληθεί κάποιου είδους πολιτικό ή συνοριακό επεισόδιο (χωρίς συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων στο αρχικό στάδιο) το οποίο θα στοχεύει να προκαλέσει την αναμενόμενη ελληνική αντίδραση και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Μία πιθανή στιγμή για ένα τέτοιου είδους επεισόδιο είναι το χρονικό διάστημα που προηγείται αμέσως του δημοψηφίσματος, καθώς αυτό μεγιστοποιεί το ενδεχόμενο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα προς μία κατεύθυνση που είναι θετική για τα συμφέροντα της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, δίνοντάς της παράλληλα τη δυνατότητα να αποκλιμακώσει στο χρονικό διάστημα αμέσως μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, με το λιγότερο δυνατό πολιτικό κόστος για την ίδια.
πηγη





loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας