Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το απαγορευμένο άρθρο της Daily Mail που λέει την αλήθεια για τη Συρία




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Τι έγραφε και γιατί το κατέβασαν




Στις 29 Ιανουαρίου 2013, μία από τις πιο δημοφιλείς καθημερινές εφημερίδες της Βρετανίας, η Dailymail.co.uk στην ηλεκτρονική της έκδοση, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο:
«Οι ΗΠΑ στήριξαν σχέδιο για να γίνει επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και να κατηγορηθεί το καθεστώς του Άσαντ».


Λίγες μέρες αργότερα απέσυραν το άρθρο.

Ποιός ο λόγος για τη διαγραφή παραμένει ασαφής. Το άρθρο δημοσιεύτηκε σε αυτό το URL:

http://dailymail.co.uk/news/article-2270219/U-S-planned-launch-chemical-weapon-attack-Syria-blame-Assad.html

Υπάρχει μια αποθηκευμένη έκδοση του άρθρου που μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://web.archive.org/web/20130129213824/http://www.dailymail.co.uk/news/article-2270219/U-S-planned-launch-chemical-weapon-attack-Syria-blame-Assad.html



Το άρθρο αναφέρει:

”Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν φέρεται να αποδεικνύουν ότι ο Λευκός Οίκος έδωσε το πράσινο φως για μια επίθεση χημικών όπλων στη Συρία για την οποία θα μπορούσε να κατηγορηθεί το καθεστώς Άσαντ και ακολούθως, να προωθηθεί διεθνής στρατιωτική δράση στην κατεστραμμένη χώρα.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα περιέχει μια ανταλλαγή email μεταξύ δύο ανώτερων υπαλλήλων στην εργολαβική Βρετανική βάση Britam Defense, όπου ένα σχέδιο «που εγκρίθηκε από την Ουάσιγκτον» σκιαγραφείται εξηγώντας ότι το Κατάρ θα χρηματοδοτήσει δυνάμεις ανταρτών στη Συρία για να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.”

Μία ημέρα αργότερα, στις 30 Ιανουαρίου, δημιουργήθηκε ένα thread ειδήσεων το οποίο εξακολουθεί να είναι ενεργό στην Mail Online σχετικά με το εν λόγω άρθρο. «Θέμα: False Flag με Συριακά όπλα μαζικής καταστροφής – Είναι τα False Flag τρόπος ζωής τώρα;» 





Εάν το περιεχόμενο του υποτιθέμενου e-mail είναι σωστό, αυτό είναι ανοικτό για συζήτηση. Γεγονός είναι ότι το PressTV έχει ένα online άρθρο το οποίο υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του e-mail. Και το άρθρο του RT από πέρυσι εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι «Σύριοι αντάρτες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα», για να κατηγορήσουν τον Άσαντ γι’ αυτό. Αυτά τα όπλα προήλθαν από τη Λιβύη, σύμφωνα με το RT.



Αλλά γιατί το άρθρο αποσύρθηκε από την Mail on-line;

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Mail on-line δεν διέγραψε ένα άλλο άρθρο της όπου έγραψε για την Carla Del Ponte του ΟΗΕ η οποία ισχυρίζεται ότι Σύριοι αντάρτες είναι υπεύθυνοι για «επιθέσεις αερίου σαρίν, για τις οποίες είχαν κατηγορηθεί τα στρατεύματα του Άσαντ». Οι ίδιοι αντάρτες που σήμερα λαμβάνουν πόρους από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η Ε.Ε. αγοράζει πετρέλαιο από αυτούς τους «αντάρτες» και οι ΗΠΑ τους εξοπλίζουν για έναν πόλεμο μεσολάβησης, όπως η Washington Post περιγράφει.

Νωρίτερα απ’ αυτό είχε αναφερθεί ότι το Ισραήλ είχε χορηγήσει δικαιώματα εξερεύνησης πετρελαίου στο εσωτερικό της Συρίας , στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν, στην Ενεργειακή Εταιρεία Genie της οποίας οι μέτοχοι περιλαμβάνουν τους Ρούπερτ Μέρντοχ και τον Λόρδο Τζέικομπ Ρόθτσιλντ.

Απορία δημιουργεί επίσης το γεγονός ότι η σημερινή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία με αφορμή την τελευταία επίθεση με χημικά όπλα δρομολογήθηκε χωρίς καμία έρευνα για τον ένοχο μέσα σε μία μόνο ημέρα, ενώ τον Ιούλιο του 2014 ο τότε υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι είχε δηλώσει ότι ”Πήραμε το 100% των χημικών όπλων έξω απ’ τη Συρία”.




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας