Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Δείτε τι εφαρμόζεται τώρα στη Γερμανία που αφορά άμεσα την Ελλάδα


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Είναι απλά θέμα χρόνου.


Οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές στη Γερμανία δαπάνησαν περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 32 δις δολάρια) για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες το 2016, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χθες.

"Πιστεύω πως έχουμε δαπανήσει (...) ομοσπονδιακά κρατίδια και τοπικές κοινότητες συνολικά (...) 30 δισεκατομμύρια ευρώ", είπε ο Σόιμπλε στην Ουάσιγκτον, σε ομιλία του στο Carnegie Europe Program.

Από την ανακοίνωση το 2015 της πολιτικής ανοιχτών θυρών σε πρόσφυγες, η Γερμανία έχει αποδειχθεί σημαντικός προορισμός για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, ο αριθμός των προσφύγων που εισήλθαν στη Γερμανία το 2016 ανέρχεται σε 280.000, σε σχέση με τις 890.000 αφίξεις το 2015.



Σε ξεχωριστή ανακοίνωση χθες, το γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Απασχόληση (IAB) δήλωσε ότι βάσει της ανάλυσης επισήμων στοιχείων, η πρόβλεψη ότι 50% των προσφύγων που θα αιτηθούν άσυλο θα έχουν βρει εργασία τα επόμενα πέντε χρόνια αποτελεί εφικτό στόχο.

Το Ινστιτούτο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά τη μελέτη της εμπειρίας της χώρας στην ενσωμάτωση μεγάλων αριθμών προσφύγων και συγκρίνοντάς το με στατιστικές που κατατέθηκαν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

"Βάσει της εμπειρίας αυτής, ένα ποσοστό απασχόλησης 50% μεταξύ προσφύγων σε περίπου πέντε χρόνια φαίνεται ρεαλιστικό", είπαν οι συγγραφείς της έρευνας, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός αυτός θα μπορούσε να μειωθεί από έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό αιτούντων άσυλο και από την επένδυση που χρειάζεται ώστε να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας.


Οι ερευνητές του IAB είπαν ότι βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με πρόσφυγες από χώρες που δεν αποτελούν μέλη της ΕΕ όπως η Συρία και η Ερυθραία, που έδειξαν ότι 80.000 άτομα ή 12% όσων ήρθαν στη Γερμανία μεταξύ του Ιανουάριου του 2015 και του Δεκέμβριου του 2016 είχαν βρει εργασία.

Από όσους εισήλθαν στη Γερμανία το 2015, 10% είχαν εργασία κατά το διάστημα που ερωτήθηκαν το καλοκαίρι και φθινόπωρο του 2016. Μεταξύ όσων ήρθαν το 2014 και το 2013, είχαν βρεί εργασία 22% και 31% αντίστοιχα, σε μια ανοδική τάση της απασχόλησης, όπως είπαν οι ερευνητές.
el.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας