Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΝΑ ΡΩΣΙΚΟ «ΔΩΡΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε αριθμό σκαφών επιφανείας του ρωσικού Ναυτικού τέθηκε η ρωσική έκδοση του ρωσοϊνδικού βλήματος BrahMos II.

Σε ρωσική υπηρεσία το βλήμα λάγεται «Zirkon» και το ενδιαφέρον είναι ότι έχει προταθεί για απόκτησή του από την Ελλάδα κατά την περσινή επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στην χώρα μας.

Το πρώτο πλοίο το οποίο εξοπλίστηκε είναι το βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Admiral Nakhimov κλάσης Kirov κατά την διάρκεια του εκσυγχρονισμού


Και πρόσφατα είχε προταθεί η απόκτηση υπερ-υπερηχητικών πυραύλων BrahMos II («Zircon»), μαχητικών Su-35ΒΜ και αντιαεροπορικών βλημάτων S-400.

H ελληνική πλευρά δεν απάντησε, κρατώντας σε απόσταση την Μόσχα, καθώς ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει λήρη στροφή προς τις ΗΠΑ και εν συνεχεία ήρθε η κίνηση της Μόσχας με την αντίστοιχη προσέγγιση με την Τουρκία και την προμήθεια των α/α συστημάτων S-400 από την Αγκυρα!

Τα υπερ-υπερηχητικά βλήματα «Zirkon» είναι μη ανασχέσιμα από το σύνολο των δυτικών αντιπυραυλικών συστημάτων, λόγω της ταχύτητας των 5+ Mach που αναπτύσσουν και θα παραμείνουν μη ανασχέσιμοι μέχρις ότου εισέλθουν περί το 2035 τα πρώτα αντιπυραυλικά συστήματα λέηζερ σε υπηρεσία.
Το δραστικό βεληνεκές των πυραύλων είναι 400 χιλιόμετρα και στην ινδική έκδοση θα αναπτυχθούν συστοιχίες και σε βάσεις εδάφους, αλλά και θα χρησιμοποιηθούν από πλατφόρμες όπως τα Su-30MKI για αεροπορική κρούση.

Την ινδική έκδοση χερσαίων εκτοξευτών προτείνει η Μόσχα για την Ελλάδα, καθώς είναι οι συστοιχίες είναι εντελώς αυτόνομες και δεν υπάρχουν θέμτα πιστοποίησης σε αεροσκάφη, εγκατάσταση και προσαρμογής σε πολεμικά πλοία κλπ.


Oι Ρώσοι προωθούν για την Ελλάδα μια ελαφρά υποβαθμισμένη έκδοση εξαγωγής με ταχύτητα 4+ Mach, η οποία φυσικά και πάλι είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί ακόμα και από τα πυραυλικά συστήματα S-400 που σκοπεύει να προμηθευτεί η Τουρκία.

Προτείνουν μάλιστα ως εγκατάσταση θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου, αφού τρεις συστοιχίες των 16 εκτοξευτών έκαστη αρκούν για να συντριβεί το σύνολο του τουρκικού Στόλου, αλλά και κύριοι στατηγικοί στόχοι σε βάθος 100 χλμ. από τα παράλια.
pronews




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας