Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΔΕΙΤΕ: Τι στιγμή που ο τζιχαντιστής σκορπά θάνατο στην εκκλησία στην Αίγυπτο (Σκληρές εικόνες)





Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Το σοκαριστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνει τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια, έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου.


Ο τζιχαντιστής, φανατικός ισλαμιστής από το Ισλαμικό Κράτος, φαίνεται να επιχειρεί να μπει στην εκκλησία, αναγκάζεται όμως να σταθεί στον ανιχνευτή μετάλλων και τελικά ανατινάζεται σκορπώντας τον θάνατο σε 18 ανθρώπους, ενώ τραυματίζει ακόμη 60 άτομα.

Δείτε το βίντεο




Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τουλάχιστον τρεις μήνες κήρυξε την Αίγυπτο ο πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, με τουλάχιστον 47 νεκρούς, 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου) και τους τραυματίες να φτάνουν συνολικά τους 150.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί.
Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.




«Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που θα εφαρμοστούν, καταρχάς η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες» επισήμανε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, ενώ σημείωσε ότι έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «προστατεύσει» και να «διαφυλάξει» την χώρα.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι τις επιθέσεις διέπραξαν δύο τζιχαντιστές φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά.

Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι, σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο απειλεί και με νέες επιθέσεις.

tribune.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας