Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Συνθήκη του Kαρς ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Αυτήν ΤΡΕΜΕΙ ο Ερντογάν...



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Στις 16/3/1921 υπεγράφη η σοβιετοτουρκική Συνθήκη Φιλίας και Αδελφότητος.



Η συνθήκη αυτή είναι επίσης γνωστή και ως Συνθήκη της Μόσχας ή Συνθήκη Καρς.



Σύμφωνα με αυτή τη συνθήκη η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε "χαρίσει" στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% (περίπου) του σημερινού εδάφους της. Την εποχή της νεοσυσταθείσας Σοβιετικής Ένωσης η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική και ο Λένιν ήρθε σε συνεννόηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ και προχώρησε η εκχώρηση από τη Σοβιετική Ένωση στην Τουρκία των κατεχόμενων εδαφών Καρς, Αρνταχάν και Αρτβίν, και υπογραφή στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας σε χρήμα και πολεμικό υλικό.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ρωσία θα την παρατείνει γραπτώς κάθε 25 χρόνια. Το 2021 πρέπει να υπογραφτεί ξανά και να ανανεωθεί. Σύμφωνα με τα όσα έχει διαρρεύσει κατά καιρούς το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανανέωση της Συνθήκης. 


Μάλιστα δε μιλάμε για παραβίαση των όρων, αλλά απλά για μη ανανέωση της συνθήκης. Αν αναλογιστούμε τη θετική στάση που κράτησε η Τουρκία στην επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, ως απάντηση για την χημική επίθεση για την οποία κατηγορήθηκε ο Άσαντ, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ήδη η Ρωσία έχει βάλει στη "μαύρη λίστα" τη γείτονα χώρα.

Όταν σκεφτόμαστε την επεκτατικότητα του Ερντογάν, πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτό το δεδομένο. Φυσικά μέχρι το 2021 πολλά μπορεί να αλλάξουν. Ο Τούρκος Πρόεδρος όμως βλέπει πως, η δημιουργία Κουρδιστάν είναι πιο κοντά από ποτέ. Μπορεί να χάσει επαρχίες από τη Ρωσία. Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορεί (αν κινηθούν σωστά) να την αποκλείσουν ενεργειακά (ΑΟΖ ρόλος του Καστελόριζου).

Μήπως η επεκτατικότητα είναι σημάδι πανικού; ; ή είναι σημάδι οργανωμένου σχεδίου για επέκταση προς Δυσμάς σε περίπτωση απώλειας ανατολικών εδαφών;

Μάλλον το δεύτερο και απαιτείται εγρήγορση.
voicenews.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας