Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Oι ψευδαισθήσεις τελείωσαν: Ο Πούτιν έστειλε την υπερ-τορπίλη «Κυνηγός» κατά των πλοίων του ΝΑΤΟ στην Συρία




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


– Το μυστικό που έκρυβε η βύθιση του «Κουρσκ»



Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )


Περίπου δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται από την πολύνεκρη τραγωδία του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «Κουρσκ» και το «μυστικό» της αιτίας που στοίχισε τη ζωή στα 118 μέλη του πληρώματος το οποίο είναι «καμουφλαρισμένο» στον πάτο της θάλασσας του Μπάρεντς.


Για τα πραγματικά αίτια μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Κάποιοι λένε πώς η βύθιση του οφείλεται σε έκρηξη τορπίλης, και αυτό το σενάριο δείχνει να έχει βάση σύμφωνα με πληροφορίες.





Το K-141 Κουρσκ βρισκόταν στη θάλασσα για πραγματοποίηση άσκησης εκτόξευσης «τορπίλης» εναντίον του καταδρομικού κατευθυνόμενων πυραύλων «Pyotr Veliki» και εκεί συνέβη το κακό που στοίχισε την ζωή σε τόσους ανθρώπους .



Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν την άκρως μυστική δοκιμή της υπερ-τορπίλης «ХИЩНИК» ή «Κυνηγός» η οποία κινείται 10 φορές την ταχύτητα όλων των σημερινών τύπων τορπίλης , δημιουργώντας γύρω της ένα «είδος φυσαλίδας» .


Η ύπαρξη της τορπίλης και η επιχειρησιακή χρήση αναφέρεται πλέον από τον ρωσικό και αμερικανικό τύπο ως ένα από τα άκρως απόρρητα «όπλα» του ρωσικού πολεμικού ναυτικού σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τα αμερικανικά αντιτορπιλικά στα ανοικτά της Μεσογείου.


Η επιχειρησιακή παρουσία στο ρωσικό οπλοστάσιο πιστοποιείται πλέον και από τις υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ , από τις οποίες τονίζεται ότι η ύπαρξη της έχει αναγκάσει ήδη την νατοϊκή ηγεσία να αλλάξει όλες τις αρχές του αποκαλούμενου ναυτικού πολέμου προκαλώντας ανησυχία και στο Πεντάγωνο.


Υπενθυμίζουμε τα αμερικανικά αντιτορπιλικά, USS Porter και USS Ross τα οποία εκτόξευσαν βλήματα Tomahawk θα έχουν «απέναντι τους», αν δεν έχουν ήδη, ρωσικό υποβρύχιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι εφοδιασμένο με αυτού του είδους την τορπίλη η οποία δεν υπάρχει προς το παρόν σε κανένα οπλοστάσιο στην δύση.


Μάλιστα το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό National Interest σήμανε συναγερμό. Σύμφωνα με Αμερικανούς ναυτικούς εμπειρογνώμονες «η Ρωσία έχει στο οπλοστάσιο της μια «απίστευτα ταχύτατη τορπίλη» η οποία δεν δύναται να εξουδετερωθεί ενώ η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με αυτήν δηλώνει την μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης της σε υπηρεσία στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.


Την ίδια στιγμή η αμερικανική εταιρεία General Dynamics φέρεται να έχει κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε ένα νέο είδος τορπίλης σε συνεργασία με το ουκρανικό Ινστιτούτο Υδρομηχανικής, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα νέο καυσίμου , το οποίο θα αυξήσει το εύρος της ακτίνας της τορπίλης σε εκπληκτικό επίπεδο .


Δεδομένου όμως ότι η Ρωσία είναι μια αναγνωρισμένη διεθνώς ηγέτιδα χώρα στην ανάπτυξη των τορπιλών, οι Αμερικανού ειδικοί εκτιμούν δεν πρόκειται να βρεθεί σύντομα «απάντηση» στο βασικό πρόβλημα της ρωσικής υπερ-τορπίλης. Τουλάχιστον, αυτό το συμπέρασμα αναφέρει και το αμερικανικό περιοδικό .





Η ρωσική τορπίλη αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο ήδη για τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος David Hambling πιστεύει ότι σύστημα για την αντιμετώπιση της ρωσικής τορπίλης δεν υπάρχει προς το παρόν και η ανάπτυξή του θα πάρει πολύ χρόνο.


Το μόνο ερώτημα που μένει είναι εάν στην Ανατολική Μεσόγειο τέτοιου είδους τορπίλες διαθέτει η άρτι αφιχθείσα Φρεγάτα «Ναύαρχος Grigorovich» ή θα αναμένουμε τον ερχομό υποβρυχίου που θα είναι εφοδιασμένο με τέτοιες φονικές τορπίλες ; Τίποτε άλλο.









loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας