Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Alert! Εθνικός κίνδυνος για τη Ρωσία!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more




Για δεύτερη φορά φέτος, οι ρωσικές αρχές διέταξαν την άμεση απέλαση από την χώρα ενός ξένου ραβίνου της οργάνωσης Χαμπάντ που...


 ζούσε εδώ και χρόνια εντός ρωσικού εδάφους με την βαρύτατη κατηγορία της «αντεθνικής δράσης στην χώρα».

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση απέλασης Ραβίνου ο οποίος φέρεται να ανέπτυξε δράση μαζί με άλλους σε κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό να βλαφτούν τα συμφέροντα της ρωσικής ομοσπονδίας.

Η αντίδραση των αρχών κατ΄εντολή της Μόσχας έχει προκαλέσει σοκ στην κυριολεξία στην εβραϊκή κοινότητα της Ρωσίας αλλά και στο κράτος του Ισραήλ, το οποίο δεν έχει αντιδράσει επίσημα στην δικαστική απόφαση.

Επίσης αποκαλύπτεται ένας σφοδρότατος και συνάμα ανελέητος «εσωτερικός πόλεμος» του βαθέως ρωσικού κράτους και των Εβραίων με σκοπό τον έλεγχο της κοινότητας τους μόνο από ρωσικής υπηκοότητας Ραβίνους.

Ο Πούτιν έχει αλλάξει την συμπεριφορά του εντός χώρας μετά την ίδρυση της εθνικής φρουράς φοβούμενος «χρωματιστή επανάσταση» , και έχει εξαπολύσει τις υπηρεσίες πληροφοριών του , οι οποίες «οργώνουν» την αχανή ρωσική επικράτεια αναζητώντας ξένους υπηκόους που κινούνται σε αυτό το «πλαίσιο» και τους απελαύνει με συνοπτικές διαδικασίες, φοβούμενος τα χειρότερα.

Αυτή την εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας διέταξε τον Yosef Khersonsky, ισραηλινό αρχηγό μιας εβραϊκής κοινότητας της πρωτεύουσας, να εγκαταλείψει άμεσα τη Ρωσική Ομοσπονδία.





Η κύρια κατηγορία σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο ήταν η «δημιουργία χωρίς κυβερνητική άδεια μιας κερδοσκοπικής αλλοδαπής οντότητας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Το δικαστήριο όμως δεν διευκρίνισε σαφώς τη φύση της οντότητας.

Στην ακρόαση του ο Khersonsky αρνήθηκε τον ισχυρισμό, ισχυριζόμενος ότι ενήργησε ως σύμβουλος σε θρησκευτικά θέματα για τα υπάρχοντα εβραϊκά ιδρύματα, ανέφερε η είδηση. Προτίθεται δε να προσφύγει κατά της απόφασης σε ανώτερο βαθμό.

Τον Μάρτιο, ρωσικό εφετείο επιβεβαίωσε την εντολή άμεσης απέλασης εναντίον ενός άλλου αμερικανικής καταγωγής ραβίνου που εργάζονταν στο Σότσι, κάτι το οποίο ο τοπικός ηγέτης του εβραϊκού κινήματος Chabad το χαρακτήρισε ως μια «σκοτεινή μέρα» για τους Εβραίους.

Στην απόφασή του εναντίον του Ari Edelkopf το εφετείο του Κρασνοντάρ αποδέχθηκε την απόφαση δικαστηρίου του Σότσι, σύμφωνα με την οποία ο Edelkopf, ο οποίος εργάζονταν ως απεσταλμένος της οργάνωσης Chabad στην πόλη, αποτελούσε απειλή για την ρωσική εθνική ασφάλεια.

Ο Μπορούτ Γκόριν, ανώτερος ραββίνος της οργάνωσης Σαμπάντ στη Ρωσία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι και οι δύο αποφάσεις άμεσης απέλασης είναι μέρος μιας τεράστιας προσπάθειας από τις ρωσικές αρχές «να αντικαταστήσουν όλους τους ξένους ραβίνους με Ρώσους , για να διευθύνουν τις εβραϊκές κοινότητες έτσι ώστε να μπορούν να τις ελέγξουν καλύτερα
hellasforce.com

loading...



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας