Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποκαλύπτουμε… ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! ΟΛΑ κρέμονται πλέον από μία κλωστή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Ραγδαίες οι εξελίξεις στο μέτωπο της Βορείου Κορέας, μετά τις δηλώσεις του καθεστώτος για απόπειρα δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-Ουν, και την σημερινή νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.


Η Βόρεια Κορέα κάλεσε τον πρεσβευτή της Βρετανίας, μαζί με άλλους, μετά από ισχυρισμούς ότι «σκληροί τρομοκράτες» έχουν εισέλθει στη χώρα εξοπλισμένοι με μια «βιοχημική ουσία» σε μια προσπάθεια να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι ξένοι διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του απεσταλμένου του Ηνωμένου Βασιλείου Alastair Morgan, λέγεται ότι κλήθηκαν σε μια ενημέρωση στην Πιονγκγιάνγκ όπου τους είπαν για το πλοίο.

Μια έκθεση που δημοσίευσαν τα ελεγχόμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης της χώρας, υποστήριξε ότι ο υπουργός εξωτερικών Χαν Σονγκ-Ριόλ δήλωσε στους διπλωμάτες ότι «οι δολοφόνοι δαίμονες» (όπως τους αποκάλεσε) είχαν εισέλθει από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Η CIA και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας βρίσκονται επίσης πίσω από την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με την έκθεση.





Ζητώντας έναν «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας σε κορεατικό στιλ», ο Χαν ζήτησε από τους πρεσβευτές να πείσουν τους «ειρηνικούς λαούς του κόσμου» να σταθούν στο πλευρό του Κιμ.



Η κορεατική προπαγάνδα ισχυρίστηκε επίσης ότι «υπάρχει έντονη ανησυχία για τέτοιες προσπάθειες εξευτελιστικής τρομοκρατίας και ότι πρέπει κατανοηθούν (σ.σ. από τον υπόλοιπο κόσμο) οι βασικές αρχές που διέπουν την Βόρεια Κορέα ως κράτος».

Ωστόσο, λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του κ. Morgan σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, ο ισχυρισμός αυτός φαίνεται αμφίβολος.

Εμφανίζοντας ένα βίντεο για το Υπουργείο Εξωτερικών πέρυσι, ο κ. Morgan δήλωσε: «Είναι μια χώρα όπου το Εργατικό Κόμμα της Κορέας είναι υπό πλήρη έλεγχο. Έχει ένα μονολιθικό σύστημα ηγεσίας κάτω από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν και κάθε πτυχή της ζωής στη χώρα ελέγχεται. Ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπετε όταν πηγαίνετε είναι ότι ολόκληρος ο δημόσιος χώρος ελέγχεται από την κυβερνητική προπαγάνδα».

Ωστόσο παρά τις απειλές που διαβλέπει το κορεατικό καθεστώς, προχώρησε σήμερα τα ξημερώματα σε ακόμα μία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Οι αντιδράσεις Ρωσίας και ΗΠΑ

Τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας παρακολούθησαν την τελευταία βόρειοκορεατική δοκιμή πυραύλων, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι προσγειώθηκε περίπου 500 χιλιόμετρα από τη Ρωσία χωρίς να αποτελέσει απειλή.




Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας (SPRN) ανίχνευσε το βορειοκορεατικό πύραυλο, δήλωσε το υπουργείο.

«Ο βαλλιστικός στόχος είχε εντοπιστεί στην πτήση από το SPRN για 23 λεπτά πριν πέσει στο κεντρικό τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, περίπου 500 χλμ. από το έδαφος της Ρωσίας», έγραφε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Προσθέτει ότι η τροχιά του πυραύλου ήταν μακριά από τη Ρωσία σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορά της.

«Η εκτόξευση πυραύλων δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Τα ρωσικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκονται σε τακτική αποστολή αυτή την ώρα », ανέφερε το υπουργείο.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την εκτόξευση, λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ τόνισε πως «δεν μπορεί να φανταστεί ότι η Ρωσία είναι ευτυχής από αυτό το γεγονός», θεωρώντας ότι ο πύραυλος προσγειώθηκε πλησιέστερα στη Ρωσία παρά στην Ιαπωνία.

Η κατάσταση δείχνει συνεχώς να εκτραχύνεται, κάτι το οποίο επεσήμανε ο John Dunn, Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, με δηλώσεις του στο Sputnik. «Η κήρυξη πολέμου εναντίον της Βόρειας Κορέας είναι πλέον μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες επιλογές του Λευκού Οίκου για να ρίξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν».

Σχολιάζοντας την απόφαση της CIA να δημιουργήσει ένα κέντρο αποστολής για τη Β. Κορέα, ο John Dunn το χαρακτήρισε ως «την αρχή της πραγματικής απάντησης της διοίκησης του Τραμπ στη Βόρεια Κορέα, και την ένδειξη ότι το πρόβλημα της χώρας επιδεινώθηκε».

Εν αναμονή εξελίξεων…
hellasforce.com




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας