Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πως ο ελληνικός στρατός θα αντιμετωπίσει την τουρκική "Bora"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more




Επειδή "βομβαρδιστήκαμε' από τα δημοσιεύματα


για το νέο τούρκικο πύραυλο Bora καλό θα ήταν να θυμηθούμε ότι ο Εναέριος Χώρος της Ελλάδος είναι ο καλύτερα φυλασόμενος χώρος στο ΝΑΤΟ!

Αν ο Τούρκικος Πύραυλος χρειάζεται να διανύσει 280 χλμ το Μέγιστο Βεληνεκές σε ενα χώρο χωρίς παρεμβολές και αντίμετρα …Η Αναχαίτιση και η Κατάρριψη απο την Ελληνική Αεράμυνα είναι απλά «CLEAR & FIRE».

Όταν ακούμε για ενεργοποίηση της Ελληνικής Αεράμυνας μετά από εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να καταλαβαίνουμε το πόσο δύσκολο είναι , όχι να μόνο α ενεργοποιηθούν αλλά και να ενταχθούν στο σύστημα αεράμυνας όλες οι Μονάδες και να φτάσει η διαταγή παντού και απο εκεί να ενεργοποιηθούν τα σχέδια που θα τα αναφέρουμε κάποια άλλη στιγμή!

Δεν θα αναφερθούμε στα Α/Α όπλα των Μονάδων, ούτε στη διάταξη τους, αλλά στο Εθνικό Σύστημα Αεράμυνας.

Η σημαντικότερη παράμετρος της επιτυχίας της ελληνικής αεράμυνας, είναι η διαταγή της ενεργοποιήσεως για την κατάρριψη των εχθρικών μαχητικών να φτάσει και στον τελευταίο χειριστή ταυτόχρονα, ώστε να υπάρχει αλληλοκάλυψη και ένα σύστημα αναπληρώσεως!





Δεν θα αναφερθούμε σε απόρρητα ,αλλά όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι το Αμυντικό Σύστημα της Χώρας είναι σε άξια χέρια, αλλά είναι να καταλαβαίνουμε όλοι μας τι ακριβώς εννοεί στον τομέα Αεράμυνας!




Το ΓΕΕΘΑ τιμώντας την αποστολή της Αεράμυνας και τους Αντιαεροπόρους, γνωρίζοντας δε ότι θα είναι αυτοί που θα δώσουν την πρώτη μάχη τους απένειμε το νέο διακλαδικό Σήμα που φέρουν όλοι αντιαεροπόροι ανεξαρτήτως κλάδου (Στρατου -Ναυτικού και Αεροπορίας).




Η διάταξη του ελληνικού δικτύου αεράμυνας έχει ως κάτωθι:- Για τις περιοχές Αττικής και Καβάλας-Θεσσαλονίκης (έδρα της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων βλημάτων) διατίθενται 6 συστοιχίες MIM-104 Patriot PAC-3 οι οποίες εξοπλίζουν την 21 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Κερατέας, τις 23 και 24 της Θεσσαλονίκης, την 25 της Χρυσούπολης και την 26 ΜΚΒ στο Κατσιμίδι Αττικής.
Η 22 ΜΚΒ βρίσκεται στη Σκύρο προστατεύοντας το κεντρικό Αιγαίο και την ενδοχώρα κατ΄επέκταση.
– Η Κρήτη αλλά και η δίοδος προς την Κύπρο προστατεύονται από 2 συστοιχίες S-300 PMU1.
– Για τη προστασία στρατηγικών στόχων στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ο ΕΣ διαθέτει 7 πυροβολαρχίες με εκσυγχρονισμένα βλήματα ΜΙΜ-23Β I-HAWK.




– Τέλος, όλοι οι μείζονες σχηματισμοί των ΕΣ του Δ΄ ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ προστατεύονται από 21 Αντιαεροπορικά Συστήματα Μικρού Βεληνεκούς (SHORADS) ΤΟR-M1, 31 OSA-AK/AKM και 54 (V-SHORADS) ASRAD ενώ για τις αεροπορικές βάσεις διατίθενται συστήματα ΒΕΛΟΣ και Crotale NG (επιπρόσθετα συστήματα στους κύριους ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης).
Ο ελληνικός εναέριος χώρος θεωρείται από τους καλύτερα φυλασσόμενους παγκοσμίως χάρη στο αδιαπέραστο πλέγμα που σχηματίζουν τα προηγμένα αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι το μοναδικό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει σε υπηρεσία δύο από τα κορυφαία συστήματα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς στον κόσμο: το Αμερικανικό MIM-104 Patriot PAC-3 και το ρωσικό S-300 PMU-1.
To γεγονός ότι η Τουρκία κατασκεύασε πύραυλο με εμβέλεια των 280 χλμ δεν κάτι που πρέπει να περάσει απαρατήρητο, αλλά δεν είναι και κάτι το μείζον…Το ότι κατευθύνεται απ'ο GPS μπορεί εύκολα να χάσει το στόχο του με μια απλή παρεμβολή!
Ας προχωρήσουμε σε αναβαθμίσεις των Υπάρχων Α/Α συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Μαχητικών μας της ΠΑ και τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους …
Το Μείζον όμως για εμάς είναι οτι σε σχέση με την ΕΑΒ καθ Αμυντικά συστήματα της Ελλάδος η Τουρκική Πολεμική Βιομηχανία έχει φτάσει να παράγει το 60 % των Αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας!
veteranos




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας