Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Την ώρα που ο Α.Τσίπρας άκουγε το τελεσίγραφο Ερντογάν, χιλιάδες μουσουλμάνοι περικύκλωσαν τον Ι.Ν Αγίας Σοφίας τελώντας προσευχή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Πλησιάζουν τα σημεία των καιρών με την μετατροπή σε Τζαμί – Δείτε το Βίντεο


Ασταμάτητος και άκρως επιθετικός ο Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά το θέμα είναι τι κάνει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας. Τη στιγμή που χιλιάδες μουσουλμάνοι έκαναν ντου κυριολεκτικά και περικύκλωναν την Αγία Σοφία προχωρώντας σε μουσουλμανική προσευχή και απαιτώντας επιτακτικά την μετατροπή της σε Τζαμί, ο Έλληνας πρωθυπουργός άκουγε απλά το τελεσίγραφο του «Σουλτάνου» ο οποίος ζήτησε πλήρη εφαρμογή της Λωζάνης!


Ο Σύλλογος νέων Ανατολίας (AGD) και το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (MGV) θέλοντας να «εορτάσει» την επέτειο 564 χρόνων από την ανίερη κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους πραγματοποίησε προσευχή έξω από την Αγία Σοφία ζητώντας επιτακτικά την μετατροπή της σε τζαμί .


Χιλιάδες μουσουλμάνοι έκαναν στις 3 το πρωί το πρωινό «ναμάζι» (προσευχή) έξω από την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης δείχνοντας σε όλο τον κόσμο τις βάρβαρες προθέσεις τους για την ιερότερη εκκλησία της χριστιανοσύνης.

(Αποκλειστικό βίντεο)




Χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί από διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει μπλόκο γύρω από την εκκλησία για να αποτρέψουν την είσοδο του πλήθους στον Ι.Ναό .






Στη συνέχεια το πλήθος διαλύθηκε φωνάζοντας το σύνθημα «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία».


Ο πρώην Πρόεδρος του Τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας, Γιουσούφ Χαλάτσογλου, ο οποίος ανήκει στο Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP), ισχυρίσθηκε μάλιστα ότι το διάταγμα για τη μετατροπή σε τέμενος της Αγίας Σοφίας είναι σχεδόν έτοιμο ενώ το έγγραφο με την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ δεν ήταν αληθινή .


«Το εν λόγω διάταγμα δε δημοσιεύθηκε ποτέ στην τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ η φερόμενη υπογραφή του Ατατούρκ είναι ψεύτικη », είπε ο Χαλάτσογλου.








Για το «εορτασμό» της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης και τα 564 χρόνια από αυτήν, παραβρέθηκαν στην πλατεία ο πρόεδρος του συνδέσμου MGV Σαλίχ Τουρχάν, ο πρόεδρος του κόμματος (MHP) Birol Aydın, ο Σεΐχης Οσάμα Ριφάι , επισκέπτες από το Τζαμί της Ιερουσαλήμ al-Aqsa, ο Ιμάμης Μοχάμεντ Αλί αλ-Αμπασί μαζί με χιλιάδες κόσμου .


Το πλήθος συγκεντρώθηκε στην πλατεία απέναντι από την Αγία Σοφία τα μεσάνυχτα, και ανέμενε την πρωινή προσευχή.


Αυτό που έγινε κατανοητό όμως και χθες είναι η αφόρητη πίεση των φανατισμένων Τούρκων ισλαμιστών για την μετατροπή του Ιερού Ναού σε Τζαμί .

Η ιστορία ξεκινά με την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει επί της ουσίας σε τζαμί την Αγία Σοφία , διορίζοντας μόνιμο ιμάμη στη Αγία Σοφία, σε μια θέση που αν και υπήρχε από το 1935, επί χρόνια παρέμενε κενή, τον φέρνει μπροστά σε εξελίξεις που για την Ελληνική και ορθόδοξη παράδοση οδηγούν σε δραματικά γεγονότα.






Το να θέλουν να διαβάζουν το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία οι Τούρκοι για πολλούς αποτελεί πρόκληση, ακόμη και μέσα στην Τουρκία, καθώς αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της χριστιανοσύνης.





Την ίδια στιγμή όμως πέρα από τις αντιδράσεις, υπάρχει και η προφητεία ενός καλογέρου, ο οποίος σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση έχει «προφητεύσει» το «τέλος της Τουρκίας » λέγοντας ότι αυτή «θα έρθει όταν η Αγία Σοφία μετατραπεί σε τζαμί».


Τα σημεία των καιρών, καταδεικνύουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις τρομερές προθέσεις από την πλευρά του Ερντογάν και η προφητεία αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γνωστή και σε πολλούς μουσουλμάνους.







Ο γέροντας είχε προφητεύσει χαρακτηριστικά:


«Μήπως δεν το βλέπουμε ότι οι Τούρκοι επιζητούν από μόνοι τους την καταστροφή; Μήπως δεν αισθανόμαστε ότι σήμανε η στιγμή όπου θα αρχίσει το Θείο Σχέδιο να γίνεται πλέον ορατό; Βλέπετε και αισθάνεστε εγκατάλειψη από τον Κύριο; Νιώθετε απουσία ή αδιαφορία από τον Θεό της Αγάπης; Ζει στα Ουράνια; Ζει στη Νέα Υόρκη; Ζει στην Ιερουσαλήμ; Κατοικεί μήπως στην Αθήνα; Ζει μέσα στις ψυχές μας και μην τον ψάχνετε αλλού…».






Ως γνωστόν η Αγία Σοφία ήταν η μεγαλύτερη και πιο λαμπρή χριστιανική εκκλησία του κόσμου που μετατράπηκε σε τζαμί το 1453 και σε μουσείο με διάταγμα του 1934 από τον Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή του σημερινού τουρκικού καθεστώτος.


Με την πράξη της μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία, ο Ερντογάν θα είχε φέρει την Τουρκία ακόμα πιο κοντά στην ισλαμική κυριαρχία.


Η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί επανέρχεται κάθε άνοιξη τα τελευταία τρία χρόνια.


Παίζουν ή έτσι νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν οι Τούρκοι με την «θεϊκή φωτιά» που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, θέλοντας να βεβηλώσουν ξανά μετά από 564 χρόνια και την άλωση της Βασιλεύουσας, την ιερότερη εκκλησία της χριστιανοσύνης στον κόσμο.


Το αποτέλεσμα αυτής της ανίερης προσπάθειας θα φανεί σύντομα και θα είναι «τρομακτικό» στην κυριολεξία για ολόκληρη την τουρκική επικράτεια.
pentapostagma.gr






ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας