Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο Πούτιν δεν είναι «γατάκι»… (βίντεο)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

facebook  twitter   more


Αντίθετα με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μακρόν-Τραμπ, ο Γάλλος πρόεδρος τα βρήκε «σκούρα»


απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και δεν του βγήκε το «παιχνιδάκι» της ισχύος στην αμήχανη συνάντησή τους και ο Ρώσος πρόεδρος εξέθεσε αυτόν και τους όμοιούς του για τις κυρώσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν αναγνώρισε τη σημασία του διαλόγου με τη Ρωσία στις προσπάθειες επίλυσης των γεωπολιτικών προβλημάτων, λέγοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς διάλογο με τη Ρωσία».




Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο παλάτι των Βερσαλλιών.

Από την πλευρά του ο Πούτιν ουσιαστικά… ξεβράκωσε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, μόνο και μόνο για να το παίξουν κάποιοι ισχυροί, προβάλλοντας τον πραγματικό ισχυρό του κόσμου: το χρήμα.



«Μιλήσαμε κυρίως για τις διμερείς μας σχέσεις, τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλήσαμε για τις προβληματικές περιοχές στον κόσμο και προσπαθήσαμε να βρούμε κοινές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση αυτών των περίπλοκων ζητημάτων. Είμαι πεπεισμένος ότι τα θεμελιώδη συμφέροντα της Ρωσίας και της Γαλλίας είναι πολύ πιο σημαντικά από την τρέχουσα πολιτική συγκυρία», τόνισε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος και προχώρησε στο… ζουμί:






«Παρεμπιπτόντως, οι γαλλικοί επιχειρηματικοί κύκλοι το καταλαβαίνουν αυτό τέλεια, καθώς οι γαλλικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να εργάζονται στη Ρωσία. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς, καμία από τις περίπου 500 γαλλικές εταιρείες δεν έχει εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά τα τελευταία δύο χρόνια. Βλέπουμε ότι οι Γάλλοι φίλοι μας ενδιαφέρονται για τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας. Το περασμένο έτος οι άμεσες επενδύσεις από τη Γαλλία στη οικονομία της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 2,5 δισ. δολάρια. Ταυτόχρονα, ο διμερής κύκλος εργασιών αυξήθηκε επίσης. Πέρυσι αυξήθηκε κατά 14% και κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους – κατά 23,7%».



Τι είχε να αντιτάξει ο Μακρόν; Ανούσιες κραυγές περί «κόκκινων γραμμών» για τη χρήση χημικών στη Συρία, ανούσιες τοποθετήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία και φουλ επίθεση στα κακά ρωσικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα στο RT και το Sputnik, κατηγορώντας τα για προπαγάνδα.


hellasforce.com

loading...



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας