Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ…



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more





ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ : 22 ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΡΚΚ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Λίγες μόλις μέρες πριν από την συνάντηση Ερντογάν -Τραμπ και η Άγκυρα μένει κυριολεκτικά άφωνη από τις αμερικανικές κινήσεις στήριξης των Κούρδων του ΡΚΚ και του συριακού κλάδου του, του YPG, με νέες ισχυρές ενισχύσεις σε όπλα και πολεμοφόδια.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες οι Αμερικανοί έστειλαν στους Κούρδους 22 μεγάλα φορτηγά TIR μα οπλα, 48 τεθωρακισμένα οχήματα και …250 στρατιωτικούς «συμβούλους’ για να τους στηρίξουν στις πολεμικές τους επιχειρήσεις.



Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους Κούρδους, μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε κουρδικές θέσεις στην Συρία και στο Βόρειο Ιράκ, μια κίνηση της Άγκυρας που έχει εξοργίσει τους Αμερικανούς γιατί είναι επικεντρωμένοι στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών και θεωρούν τους Κούρδους σαν τους μεγαλύτερους σύμμαχους τους.

Σίγουρα το θέμα αυτό θα κυριαρχήσει στις συνομιλίες Τραμπ -Ερντογάν και το ερώτημα αιώνα τι απάντηση θα δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην τουρκική ηγεσία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr


Σχετική Ενημέρωση
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας