Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP:Τους απειλεί με παραίτηση και εκλογές ο Α.Τσίπρας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more




Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup, αφού οι πληροφορίες θέλουν παρασκηνιακά να έχει απειλήσει με παραίτηση ο Α.Τσίπρας


 και με άμεση προσφυγή στις κάλπες αν δεν βρεθεί λύση εδώ και τώρα με το χρεος!


Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο πλέον σκληροπυρηνικός Γερμανός Οικονομικών Β.Σοιμπλε όπου ήταν ο μόνος που δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για το χρέος τώρα πλέον το συζητά αλλά για το τέλος του προγράμματος το 2018, αυτό όμως δεν είναι αρκετο.


Η λύση του χρέους είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα η Ελλάδα, για να μπορέσει να μπει στον μηχανισμό ρευστότητας και να μπορέσει ξανά να σταθεί στα πόδια της. Αυτό είναι που την καίει και είναι το κύριο ζήτημα της διαπραγμάτευσης σήμερα.


Αυτή την ώρα αποφασίζεται από τον πρόεδρο του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ αν υπάρχει έδαφος για συμφωνία για να προχωρήσει η συζήτηση ή η προσπάθεια θα εγκαταλειφθεί για σήμερα.





Συνεπώς όσο μένουν μέσα και συνεχίζουν την συζήτηση, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία.


«Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές τεχνικές λύσεις» σημείωσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά.


Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε σήμερα πως η Ελλάδα περιμένει σαφή αποτελέσματα και στο μέτωπο του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο και να γίνει δυνατή η έξοδος στις αγορές με ρεαλιστικούς όρους.


«Είμαστε ανήσυχοι εάν θα εκπληρώσουν τις δικές τους δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης, να δοθεί στις αγορές η εικόνα της κανονικότητας για την οικονομία της χώρας και να προχωρήσει η διευκόλυνση των συναλλαγών μεταξύ των τραπεζών και των πολιτών, με μία μείωση των επιτοκίων που θα ενισχύσει την ρευστότητα της αγοράς, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος».


Επίσης, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η απομείωση, ελάφρυνση, μία διαγραφή χρέους σε ονομαστικές τιμές, κάτι το οποίο «δεν ξέρω αν μπορούμε να το επιτύχουμε, αλλά το θέλουμε».


Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg τα τρία σενάρια που εξετάζονται για για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους περιγράφονται σε επιστολή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς Γερμανούς βουλευτές και βασίζονται σε διαφορετικές προβλέψεις για την πορεία των ελληνικών δημοσιονομικών.


- Το πρώτο ενδεχόμενο, το πλέον αισιόδοξο, θέλει την Ελλάδα να πετυχαίνει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη της τάξης του 1,3% και το μέσο πρωτογενές πλεόνασμα να ανέρχεται στο υψηλό 2,6% του ΑΕΠ. Ως αποτέλεσμα, υπό αυτές τις εκτιμήσεις το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί ελάχιστη ελάφρυνση και θα πέσει στο 60% του ΑΕΠ έως το 2060.




- Το δεύτερο σενάριο, το πιο απαισιόδοξο, θέλει το ελληνικό χρέος να εκτοξεύεται στο 226% του ΑΕΠ έως το 2060, λόγω χαμηλής μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, που θα ανέρχεται στο 1%, και χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 1,5%. Αυτό το σενάριο απαιτεί βαθιά αναδιάρθρωση του χρέους.


- Το τρίτο σενάριο βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο, χωρίς να υπάρχουν ακριβείς αριθμοί.


Μένει λοιπόν να δούμε εάν οι απειλές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η αναγνώριση που υπάρχει πλέον για τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού από τους ευρωπαίους αλλά και ειδικά από τους Γερμανούς θα πιάσουν τόπο και θα΄χουμε τις επόμενες στιγμές μια σαφή απάντηση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους...
pronews.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας