Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Στρατηγός Φράγκος :Εγώ με τα Πυροβόλα μου και τα …Άρματα να μας φυλάνε ,θα τους κάνω τη ζημιά! (Video)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more





Επτά χρόνια πριν, με τη διακρατική συμφωνία ύψους €16.598.720 που υπεγράφη στις 17 Φεβρουαρίου 2010, (ο τότε Αρχηγος ΓΕΣ ,ο Καταδρομέας Αντιστράτηγος Φραγκουλης Φραγκος),ο ΕΣ αποκτούσε 223 αναβαθμισμένα γερμανικά Α/Κ πυροβόλα Μ109Α3GEA2.





Ακόμη 59 καινούργια πυγαία πυροβόλων και μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών/παρελκομένων (εκατοντάδες τόνους ανταλλακτικών και αναλωσίμων, αφού κυριολεκτικά «σκούπισε» τα τεράστια γερμανικά στρατηγικά αποθέματα, μιας και το συγκεκριμένο πυροβόλο αποτελούσε για δεκαετίες την αιχμή του δόρατος του γερμανικού πυροβολικού), εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη υποστήριξη των συστημάτων για πολλά χρόνια.[1]

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός του ΓΕΣ αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος, αφού έναντι εξαιρετικά μικρού τιμήματος (λιγότερα από €75.000 ανά όχημα) το Πυροβολικό Μάχης του Ελληνικού Στρατού ανανέωσε κάθετα τον στόλο, επιτυγχάνοντας την πλήρη ομογενοποίηση των αυτοκινούμενων πυροβόλων της ηπειρωτικής χώρας και συνάμα επιτρέποντας τις οργανωτικές αλλαγές στις Μοίρες του ΠΒ Μάχης με την αύξηση των σωλήνων σε 24 (3 πυροβολαρχίες των 2 ουλαμών βολής με 4 Α/Κ και ένα ΚΔΠ ο καθένας)..


Παράλληλα, τεράστια ήταν η αναζωογόνηση που επέφερε η έλευσή τους και στο ΠΒ της ΑΣΔΕΝ, καθώς αποσύρθηκαν τα ρυμουλκούμενα Μ-114 και M-101 και στη θέση τους ήρθαν τα σαφώς ικανότερα αυτοκινούμενα Μ-109Α1Β/Α2/Α2 ΜΑS/A5, ενώ και κάποια Μ-101 που απέμειναν δόθηκαν σε μικρότερα νησιά που μέχρι τότε δεν είχαν καθόλου ΠΒ.

Τι είχε πει τότε ο Στρατηγός Φράγκος όταν έμαθε από Τουρκικές πηγές (Πάντα είχε άριστο δίκτυο Πληροφοριών )για την επικείμενη αγορά Τούρκικων Μαχητικών …




Εγώ με αυτά εδώ τα Πυροβόλα και με τα Ατσάλινα Άρματα να τα φυλάνε ,θα τους κάνω την μεγαλύτερη ζημιά από ότι μπορούνε να φανταστούμε…!!!



Aλλά και πριν απο λίγο καιρό ο Φράγκος το Ξέκοψε :Μολών Λαβέ και θα πάρουν την απάντηση!!

Το πόσο δίκιο είχε τότε ο Αρχηγός φάνηκε τα επόμενα χρόνια…Οι Ατσάλινοι Φρουροί του Στρατού μας ήταν πάντα εκεί …»δείτε τα σε δράσει ! video»

veteranos.gr



Σχετική Ενημέρωση
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας