Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Συντριβή τουρκικού AS-532 Cougar στην Ν.Α.Τουρκία: 13 νεκροί - Μεταξύ τους στρατηγός της «κλειστής» ομάδας Ερντογάν

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




ΠΙΘΑΝΗ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΚΚ


Μεταφορικό ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού τύπου AS 532UL Cougar (από τα 21 που διαθέτει συνολικά) κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή Σενόμπα, στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας κοντά στα τουρκο-ιρακινα σύνορα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, στο σημείο σπεύδουν συνεργεία διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, το ελικόπτερο φέρεται να έπεσε πάνω σε καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας., αλλά την περιοχή δρουν Κούρδοι του ΡΚΚ οι οποίοι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει καταρρίψεις τουρκικών ελικοπτέρων.





Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα στο ελικόπτερο επέβαινε ο αντιστράτηγος Αιντίν Αυτογκάν (Aydoğan Aydın'dı) ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 6 στρατηγούς που υπερασπίστηκαντην Άγκυρα από τους πραξικοπηματίες και από τους πλέον πιστούς στον Τούρκο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ακριβώς περιοχή το 1997 είχε καταρριφθεί ελικόπτερο του ιδίου τύπου από το ΡΚΚ με βλήμα SA-7 Strela με αποτέλεσμα τότε να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα.
pronews.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας