Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αναβαθμίζει" τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ η ΤΟΥΡΚΙΑ! Έφτασαν τις 40 παραβιάσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more




Σε ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των προκλήσεών της στο Αιγαίο προχώρησε η Τουρκία,


ένα μόλις 24ωρο μετά το κατ' ιδίαν μήνυμα του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη στον Τούρκο ομόλογό του, ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής σε ο,τιδήποτε επιχειρήσει η γειτονική χώρα. Την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της 11ης Διαβαλκανικής Σύσκεψης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με την παρουσία και του Τούρκου αρχηγού, αεροσκάφη της γειτονικής χώρας προέβησαν σε 40 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ μία από αυτές τις περιπτώσεις εξελίχθηκε σε αερομαχία (εμπλοκή).

Πιο συγκεκριμένα, τον ελληνικό εναέριο χώρο παραβίασαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 σε σχηματικό και τέσσερα μεμονωμένα, τρία εκ των οποίων ήταν κατασκοπευτικά τύπου CN-235 και ένα ελικόπτερο.





Τα δύο μαχητικά ήταν οπλισμένα και σε μία περίπτωση ενεπλάκησαν με τα ελληνικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν προκειμένου να τα αναχαιτίσουν. Οι 34 από τις 40 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, οι τρεις από το ελικόπτερο και οι άλλες τρεις από τα μαχητικά F-16.

Εκτός των παραβιάσεων, καταγράφηκαν και 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Οι παραβιάσεις έγιναν σε περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες από ελληνικά μαχητικά.
protothema.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας