Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Ξεκίνησε νέο αντάρτικο στον Πόντο κατά των Τούρκων!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Μετά από σχεδόν 100 χρόνια



Φαίνεται ότι κάποιοι τιμούν πραγματικά την μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων από τις ορδές των Τούρκων, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν Τούρκοι στρατιώτες σήμερα. Όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, οι αντάρτες επιτέθηκαν στον τουρκικό στρατό στην πόλη Ματσούκα (Μάτσκα, στα τουρκικά), στην περιοχή της Τραπεζούντας και σκότωσαν 4 άτομα των δυνάμεων ασφαλείας.

«Στις 16 Μαΐου μια μονάδα των δυνάμεών μας επιτέθηκε σε τουρκική στρατιωτική ομάδα σε ενέδρα κοντά στο Μοναστήρι της Σουμελά, στην πόλη Ματσούκα της Τραπεζούντας. Από τα εύστοχα χτυπήματά μας από κοντινή απόσταση τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ενωμένου Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος (HBDH).





Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την επίθεση, οι υπόλοιποι Τούρκοι στρατιώτες της ίδιας ομάδας τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια ο τουρκικός στρατός επέστρεψε στο σημείο της ενέδρας για να περισυλλέξει τους νεκρούς και τον τραυματία και ξεκίνησε εκκαθαριστική επιχείριση για να εντοπίσει τους αντάρτες.


Όπως έχουν αποδείξει οδοιπορικά ξένων και τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η περιοχή μόνο τουρκική δεν είναι, καθώς πολλοί είναι οι κάτοικοι που μιλούν ακόμα την ποντιακή διάλεκτο, άλλοι χορεύουν ποντιακούς χορούς υπό τον ήχο της παραδοσιακής λύρας, ενώ αρκετοί έχουν διατηρήσει την ελληνική ταυτότητα και συνείδησή τους.



el.gr

loading...



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας