Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ! ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Η Ελλάδα έχει εδώ και πολύ καιρό συνταχθεί μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και παρά τις συζητήσεις που έγιναν.

 Αποτέλεσμα αυτού είναι η Ρωσία να κάνει στροφή εκ νέου στην Τουρκική αγορά και να «αδειάσει» την Ελληνική, αφού μόνοι μας βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις συνομιλίες στο Σότσι με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ερντογάν συμφώνησε να άρει όλους τους εμπορικούς περιορισμούς που έμειναν μεταξύ των δύο χωρών μετά το τραγικό συμβάν με το ρωσικό Su-24 στα τέλη του 2015.

«Προχωρούμε με τη λογική ότι οι περιορισμοί καταστρέφουν πάντα την οικονομία και τελικά βλάπτουν πολύ και τους παραγωγούς μας», ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου για το αποτέλεσμα της συνάντησης.



Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας «Οι ντομάτες δεν είναι το μόνο προϊόν που υπόκειται σε περιορισμούς. Υπάρχουν επίσης τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η εργασία, ο κατασκευαστικός τομέας και ορισμένα άλλα αγαθά και υπηρεσίες, για τα οποία επιβλήθηκαν οι περιορισμοί αυτοί. Σήμερα συμφωνήσαμε ότι καταργούμε όλους αυτούς τους περιορισμούς».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι ενώ οι κυρώσεις για τις ίδιες τουρκικές ντομάτες ήταν σε ισχύ, η παραγωγή «δεν στάθηκε ακίνητη». Ο Ρώσος παραγωγός, προσαρμόζοντας τις νέες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, έκτισε θερμοκήπια και αναπτύχθηκε περαιτέρω η οικονομία. Για τους λόγους αυτούς, θα διατηρηθούν ακόμη κυρώσεις για αυτό το είδος αγαθών, καθώς και η ανάγκη θεώρησης για τουριστικά ταξίδια.

«Δεν σχεδιάζουμε να κλείνουμε μόνιμα την αγορά μας για όλες τις εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ντομάτας, και όπως ο κύκλος επενδύσεων που μόλις ανέφερα, αυτό το τμήμα της αγοράς θα ελευθερωθεί επίσης», δήλωσε ο ρωσικός πρόεδρος.




Σχετική Ενημέρωση
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας