Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ- Η Τουρκία θα βομβαρδίσει Αμερικανούς στρατιώτες: «Κάθε όπλο στους Κούρδους είναι απειλή για την Τουρκία » λέει οργισμένος ο Τούρκος ΥΠΕΞ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more





«Κάθε όπλο που παραλαμβάνεται από τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) αποτελεί απειλή για την Τουρκία»,


 δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν λίγο με την κόντρα ΗΠΑ -Τουρκίας να ξεφεύγει πλέον από τα εσκαμμένα . Οι Τούρκοι μελετούν το ενδεχόμενο να βομβαρδίσουν τις κουρδικές δυνάμεις κάτι για το οποίο απείλησαν πριν λίγες ημέρες. Αυτό αυτόματα θα σημάνει και Αμερικανικές απώλειες καθώς Κούρδοι και Αμερικανοί πολεμούν δίπλα δίπλα.


Τουρκική ανταρσία ενάντια στις ΗΠΑ του Ν.Τραμπ και την αποστολή όπλων στους Κούρδους ,είναι η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ μετά από τηλεφωνική εντολή του Ερντογάν , ο οποίος είναι σε επίσκεψη στο Κουβέιτ .


«Η Τουρκία θέλει άμεσα, οι Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν την πολιτική της υποστήριξης των Κουρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG)», δήλωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nurettin Canikli προσθέτοντας, « Δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να αποδεχθεί σύμμαχο του ΝΑΤΟ να υποστηρίζει τρομοκράτες».





«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την παρουσία της τρομοκρατικής απειλής που απειλεί το μέλλον του τουρκικού κράτους. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα βάλει ένα τέλος σε αυτό το λάθος και θα αλλάξει πολιτική. Μια τέτοια πολιτική δεν θα είναι επωφελής, διότι δεν μπορεί να βάζουν στο ίδιο σακί την Τουρκία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις» , δήλωσε ο Canikli σε συνέντευξή του σε τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο .



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ στις 9 Μαΐου εξουσιοδότησε για την αποστολή βαρέως οπλισμού στους Κούρδους αντάρτες του YPG στη Συρία «διότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί μια καθαρή νίκη στην προγραμματισμένη επίθεση κατάληψης της πόλης της Raqqa από το Ισλαμικό Κράτος» , ανακοίνωσε το Πεντάγωνο δίνοντας μια « δυνατή σφαλιάρα» στην Τουρκία.


«Χθες, ο πρόεδρος εξουσιοδότησε το Υπουργείο Άμυνας για να αποστείλει εξοπλισμό στις ανταρτικές δυνάμεις στην Συρία [SDF] όπως απαιτείται, για να διασφαλιστεί μια σαφή νίκη επί των Τζιχαντιστών στην Raqqa της Συρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Dana White, ο οποίος ταξιδεύει με τον Αμερικανό υπουργό άμυνας Jim Mattis στη Λιθουανία.


«Θέλουμε να δηλώσουμε στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί για πρόσθετη ασφάλεια και πρόληψη των κινδύνων για την προστασία των σύμμαχων μας στο ΝΑΤΟ,» είπε ο White.


Η Άγκυρα θεωρεί ότι το Κουρδικό Κόμμα (PYD) και το ένοπλο τμήμα του, το YPG, είναι «τρομοκρατικές» ομάδες που συνδέονται με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).





Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα αποδεικνύοντας ότι ο τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην επίθεση κατά της Ράκκα και ο Ερντογάν τέθηκε στο περιθώριο των εξελίξεων.


Η ουσία είναι ότι αυτήν τη στιγμή έχει ξεσπάσει μεγάλη κρίση καθώς ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε την επίσκεψη του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η επίσκεψη να ακυρωθεί.


Επίσης πολυπληθής τουρκική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτερους αξιωματούχους και συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε στην Ουάσιγκτον για να διασώσει την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στο Λευκό Οίκο.


Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν και ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραίμ Καλίν.


Ο κ. Ακάρ συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζόζεφ Ντάνφορντ και σύμφωνα με πληροφορίες η συνομιλία τους κυριαρχήθηκε από έντονες διαφωνίες. Ο κ. Φιντάν είχε συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και ο κ. Καλίν με στελέχη του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.





Οι διαφωνίες παραμένουν μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τους Κούρδους στην Συρία ενώ ο Τραμπ «δεν παίρνει χαμπάρι» από τις υποδείξεις του Τούρκου προέδρου.


Ο Σουλτάνος διαφωνεί στο ίδιο θέμα και με τον Β.Πούτιν ενώ μεγάλη διαφωνία υπάρχει και για τον Άσαντ και το μελλοντικό καθεστώς στην Συρία. Όλα αυτά προμηνύουν πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωση του Τούρκου προέδρου και στην συνέχεια την « πολιτική ή φυσική εξόντωση του», όπως άλλωστε φοβάται και ο ίδιος.
pentapostagma.gr





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας