Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η Ελλάδα έτοιμη για την πρώτη στρατιωτική επιχείρηση εκτός συνόρων … Στέλνουμε Στρατό για να προστατεύσουμε χριστιανικούς πληθυσμούς στη ΠΓΔΜ -Συναγερμός στο Πεντάγωνο και την ΕΥΠ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more

Έτοιμη είναι η Ελλάδα να στείλει Στρατό στα Σκόπια για να προστατεύσει τους χριστιανικούς πληθυσμούς.


Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο NRDC-GR /Γ Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο και την ΕΥΠ για τις εξελίξεις στα Σκόπια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Στο Καρφί».

Αυτό που φοβούνται, γράφει η εφημερίδα, είναι το ενδεχόμενο να ξεσπάσει εμφύλιος ανάμεσα στους Σλάβους εθνικιστές και τους αλβανόφωνους.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες έχουν ήδη συγκροτημένο σχέδιο για την προστασία του χριστιανικού πληθυσμού του γειτονικού κρατιδίου με την αποστολή Στρατού.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνικός Στρατός θα βρεθεί αντιμέτωπος με UCKάδες.

Αν και οποιαδήποτε ελληνική ανάμειξη στην πυριτιδαποθήκη των Σκοπίων μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες, το σχέδιο κρίνεται αναγκαίο.


Σύμφωνα με τις εκθέσεις της ΕΥΠ, οι αλβανόφωνοι των Σκοπίων επιδιώκουν το διαμελισμό της χώρας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που εντάσσεται στη στρατηγική της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι που χαρακτηρίζουν επικίνδυνα τα παιχνίδια των αλβανόφωνων που καθοδηγούνται από τον Ράμα και τους παρακρατικούς του UCK.

Η εξέλιξη αυτή πρέπει να συνδυαστεί με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του pentapostagma.gr πριν λίγες ημέρες στο άρθρο Οι Σκοπιανοί πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στο Κιλκίς – Ολοταχώς προς πραξικόπημα, εμφύλια σύρραξη και διαμελισμό Καρφώθηκε η αλβανική σημαία στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ (βίντεο)

Τι προβλέπει το ελληνικό σχέδιο

Το σχέδιο προβλέπει ότι σε περίπτωση μαζικής μετακίνησης Σκοπιανών λόγω έναρξης εχθρπραξιών ο πληθυσμός θα παραμείνει στο Κιλκίς, όπου ήδη έχουν βρεθεί περιοχές που θα μπορούσαν να στηθούν καταυλισμοί έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση και επιστρέψουν σπίτια τους, δηλαδή ποτέ! Με την ένοπλη σύρραξη να είναι προ των πυλών δεν νομίζουμε πως θα υπάρξει ΠΓΔΜ με τη μορφή που είχε έως σήμερα.

Επίσης, οι μηχανισμοί ελέγχων που θα αναπτυχθούν στα σύνορα θα φροντίσουν να εμποδίσουν τυχόν κυκλώματα διακίνησης μεταναστών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Στέλεχος της Κατεχάκη εξηγούσε στο «Έθνος» ότι η απειλή εμφύλιας σύρραξης πλανάται πάνω από τα Σκόπια εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα οι ελληνικές Αρχές να έχουν αναλάβει δράση πολύ πριν ξεσπάσουν τα αιματηρά επεισόδια στη Βουλή.


Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατά τη διήμερη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στο Βελιγράδι, συζητήθηκε και η πιθανή κρίση στα Σκόπια, που τελικά εκδηλώθηκε μερικές ημέρες αργότερα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συναντηθεί τη Μ. Τρίτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, και είχαν ανταλλάξει απόψεις για ζητήματα συνεργασίας σε θέματα μετανάστευσης, τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Με στόχο να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στα Σκόπια και να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καταστάσεων, η Κομισιόν έφτιαξε γραφείο στην ΠΓΔΜ στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η Κομισιόν προχώρησε στη σύσταση γραφείου ανάλυσης πληροφοριών μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα και τον φόβο για εμφύλιο.

Σε αυτό συμμετέχουν διπλωμάτες και αστυνομικοί σύνδεσμοι από όλα τα κράτη-μέλη. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον αστυνομικό σύνδεσμο που διαθέτει στα Σκόπια, ενώ πληροφόρηση υπάρχει και από διπλωματικές πηγές.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας εκπρόσωπος ενημερώνει τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και την ΕΥΠ για την πολιτική κρίση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα έχουν ήδη εκπονήσει κάποια πρώτα σχέδια δράσης για την περίπτωση ξεσπάσματος εμφυλίου που θα μπορούσε να δημιουργήσει μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
pentapostagma.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας