Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Independent: Ένας στους τρεις πρόσφυγες στη Χίο είναι μάρτυρας αυτοκτονίας


Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

facebook  twitter   more



Σοβαρές καταγγελίες για τις παροχές υγείας, το επίπεδο ασφάλειας, καθώς και αναφορές για...


χρήση βίας από αστυνομικούς, αλλά και Έλληνες πολίτες στο νησί του ΑιγαίουΣυγκλονιστικά στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησαν οι απεσταλμένοι του στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νησί της Χίου και στα hot spot που έχουν δημιουργηθεί εκεί για τους πρόσφυγες παρουσίασε η βρετανική ηλεκτρονική εφημερίδα Independent. Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τρεις πρόσφυγες που βρίσκονται στο ελληνικό νησί, έχει γίνει μάρτυρας αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας.


Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, το 39% των προσφύγων που ζουν στη Χίο έχουν γίνει μάρτυρες απόπειρας αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμών. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στον άνδρα που αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο hot spot.


Εκτός των παραπάνω, η έρευνα ανέδειξε σημαντικά στοιχεία για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα «κέντρα φιλοξενίας». Όπως διαπιστώθηκε, οι 7 στους 10 αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ μόνο ο ένας στους τρεις έχει δεχθεί επαρκή βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό. Το ποσοστό είναι ακόμη χειρότερο για τις γυναίκες, καθώς το 94% αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μόλις το ένα τρίτο έχει υποστήριξη.


Όπως σημειώνει το βρετανικό Μέσο, η κατάσταση αναμένεται να γίνει χειρότερη, καθώς οι ΜΚΟ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το νησί, εξαιτίας των αλλαγών που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το καθεστώς της χρηματοδότησής τους.





Οι πρόσφυγες έθεσαν και θέμα ασφάλειας, καθώς το 85% δήλωσε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ μόλις το 3% δήλωσαν απόλυτα ασφαλείς. Μάλιστα, το 24% δήλωσε ότι έχει υποστεί αστυνομική βία, δίχως να διευκρινίσει, ωστόσο, κάτω υπό ποιες συνθήκες και σε τι επίπεδο. Ακούστηκαν, δε, καταγγελίες, ότι η αστυνομία στην Ελλάδα φέρεται στους πρόσφυγες «σαν ζώα».


Το 22% δήλωσε ότι έχει δεχθεί παρόμοια βία και από τους Έλληνες πολίτες στη Χίο, καταγγέλοντας τις αντιμεταναστευτικές ομάδες που δρουν στο νησί.


Βία υπάρχει και μεταξύ των προσφύγων, καθώς το 37% έχει υποστεί επιθέσεις διαφόρων τύπων από άλλους πρόσφυγες στο hot spot.


Από τους 300 πρόσφυγες που συμμετείχαν στην έρευνα, τα μισά ήταν παιδιά και το 73% από αυτά δήλωσαν ότι δεν αισθάνονταν ασφάλεια στον καταυλισμό, ενώ το 29% είδαν άνθρωπο να πεθαίνει.
protothema.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας