ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   Συνεχής Ροή 
Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη   Δείτε ακόμηΤρίτη, 16 Μαΐου 2017

Ε.Α.Β: Λιθουανικό ενδιαφέρον για ελληνικά συστήματα διοίκησης και ελέγχου

loading...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   moreΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


Ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Ελλάδα κ. Rolandas Kačinskas, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της IDE (INTRACOM Defense Electronics) στο Κορωπί, όπου
τον υποδέχτηκε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος και άλλα ανώτερα στελέχη της εταιρίας.Γράφτηκε από τον/την gnikitas

Ο Πρέσβης της Λιθουανίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για τις σημαντικές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης καθώς και τις διεθνείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει η IDE με διακεκριμένες εταιρίες και φορείς. Επίσης ενημερώθηκε για τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας WiSPR τα οποία εξοπλίζουν διαφορετικούς τύπους τεθωρακισμένων οχημάτων του Στρατού της Λιθουανίας, για το υψηλό επίπεδο βιομηχανικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει η IDE στη Λιθουανία καθώς και για την περαιτέρω μελλοντική συνεργασία που προγραμματίζεται σε άλλους τομείς τεχνολογίας. «Η Λιθουανία ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ελλάδα, που είναι κράτος- μέλος του ΝΑΤΟ, στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», δήλωσε ο Πρέσβης της Λιθουανίας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.Ενδεικτικά, η Indracom Defense διαθέτει μια σειρά συστημάτων τακτικών επικοινωνιών, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης. Σε επίπεδο ασυρμάτων τακτικών επικοινωνιών διατίθεται το σύστημα Spart@n, το οποίο υποστηρίζει επικοινωνία σε πολλαπλές συχνότητες, ενώ έχει τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς δεδομένων (φωνητικών και εικόνας) σε τακτικό επίπεδο και σε πραγματικό χρόνο, ιδιαίτερα μεταξύ συστημάτων μάχης εν κινήσει (δηλαδή μεταξύ τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων). Υπό αυτή την έννοια πρόκειται για ένα σύστημα ιδιαίτερα χρήσιμο για οχήματα σε αποστολές αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών και επιτήρησης.Η κύρια αποστολή του Spart@n είναι να παρέχει τα μέσα για τη δημιουργία ενός τακτικού δικτύου επικοινωνιών ευρείας ζώνης συχνοτήτων σε επίπεδο Τάγματος (Πεζικό), Επιλαρχίας (Τεθωρακισμένα) ή Μοίρας (Πυροβολικό) και ιδιαίτερα μεταξύ της διοικήσεως του Τάγματος και των υφιστάμενων κλιμακίων (Λόχος, Διμοιρία, Ομάδα). Επιπλέον το σύστημα μπορεί να διασυνδεθεί με περιφερειακά συστήματα διαβίβασης κρίσιμων πληροφοριών άμυνας και ασφάλειας Στον τομέα των δικτύων τακτικών επικοινωνιών η επιλογή είναι το σύστημα TACTiCON, το οποίο TACTiCON προσφέρει δυνατότητες πολλαπλής διαβίβασης δεδομένων (φωνή, γραφή και/ή εικόνα σε πραγματικό χρόνο) μεταξύ διαφορετικών συστημάτων επικοινωνιών (επικοινωνιακοί κόμβοι, κέντρα διοίκησης, σταθμοί διοίκησης επί του πεδίου της μάχης κ.ά.).


Απλό στην εγκατάσταση και την χρήση, το κάθε TACTiCON μπορεί να διασυνδέσει έως και τέσσερα τακτικά τερματικά συστήματα επικοινωνιών με το κάθε τακτικό τερματικό σύστημα να μπορεί να υποστηρίξει έως και τέσσερις σταθμούς ασυρμάτων (συνολικά 16 σταθμούς ασυρμάτων). Το επίπεδο διασύνδεσης επιτρέπει στους 16 σταθμούς ασυρμάτων να επικοινωνούν το ένα με το οποιοδήποτε άλλο, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα διαβίβασης διαταγών και πληροφοριών, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα παρερμηνείας ή λάθους.Επιπλέον η σπονδυλωτή κατασκευή του επιτρέπει την ενσωμάτωση περιφερειακών για αύξηση των ικανοτήτων του συστήματος (ενσύρματο τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής κ.ά.). Το τακτικό τερματικό σύστημα ενσωματώνει εύχρηστη οθόνη διαγωνίου επτά ιντσών και ανάλυσης 800 x 480 pixels με πολλαπλές ενδείξεις λειτουργίας. Τέλος, η Intracom Defense διαθέτει το, πολύ γνωστό στον ΕΣ, ψηφιακό σύστημα ασφαλούς ενδοεπικοινωνίας WISPR. Πρόκειται για ένα ομοιογενές και ολοκληρωμένο σύστημα μεταφοράς φωνητικών και άλλων δεδομένων μεταξύ οχημάτων, στρατιωτών και μεταξύ οχημάτων και στρατιωτών. Με ενσωματωμένο σύστημα Δυναμικής Μείωσης Ήχου, το WISPR επιτυγχάνει μη παραμορφωμένο και καθαρό ήχο εντός θορυβώδους περιβάλλοντος, άρα σαφήνεια στη μετάδοση των πληροφοριών και των διαταγών. Μέσω του WISPR το σύστημα επικοινωνιών ενός οχήματος ελέγχεται είχε χειροκίνητα είτε από απόσταση μέσω του συστήματος WISPR Wireless LAN.Επιπλέον, η σπονδυλωτή κατασκευή του επιτρέπει να διασυνδέεται με άλλα τερματικά επικοινωνιών και πληροφοριών, συστήματα διαχείρισης μάχης, ασυρμάτους τακτικών επικοινωνιών, τοπικά δίκτυα, αισθητήρες, συστήματα πλοήγησης κ.ά. Είναι εύκολο στη χρήση του και κάθε στρατιώτης έχει στη διάθεση του ένα τερματικό σύστημα με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δεδομένων (ειδοποιήσεις, μηνύματα τα οποία μπορούν να εκτυπωθούν, ηχητικές και έγγραφες ενδείξεις, φωτιζόμενα πλήκτρα), ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί με νέες υπηρεσίες και ικανότητες είτε μέσω της αναβάθμισης του λογισμικού είτε μέσω της πρόσθεσης συσκευών, χωρίς την αλλαγή της υπάρχουσας υποδομής. Η αξιοπιστία του WISPR βασίζεται στο ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης σφαλμάτων.


Ένα πλήρες σύστημα WISPR αποτελείται από τη μονάδα ελέγχου του πληρώματος, τη μονάδα μεγαφώνου, το τηλεχειριζόμενο σύστημα επιλογής ασυρμάτου, τη μονάδα ελέγχου τηλεφώνου, το εξωτερικό σύστημα διασύνδεσης και το σύστημα πολλαπλών διασυνδέσεων. Επικουρικά, το σύστημα WISPR Wireless LAΝ διαθέτει τη μονάδα ελέγχου και μια φορητή μονάδα ελέγχου. Εν συντομία, το WISPR προσφέρει υπηρεσίες ασύρματης επικοινωνίας ήχου και δεδομένων, τηλεχειριζόμενη πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνιών των οχημάτων, επικοινωνία μεταξύ οχημάτων, μετάδοση εικόνας από όχημα σε όχημα σε πραγματικό χρόνο, υπηρεσία ψηφιακού χάρτη κ.ά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το WISPR έχει πιστοποιηθεί για χρήση από τα εξής οπλικά συστήματα: στα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου M-113, Marder και Wiesel, στα ελαφρά οχήματα των ¼ τόνων, στα οχήματα διοίκησης και ελέγχου τύπου M- 577, στα άρματα μάχης τύπου Leopard-2 (μαζί με τα οχήματα μηχανικού, τα οποία βασίζονται στα άρματα μάχης τύπου Leopard-1/- 2), στα πυροβόλα τύπου PzH-2000, στα ραντάρ αντί-πυροβολικού τύπου ARTHUR και στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου ASRAD.

defencenews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...