Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Εύφλεκτος πάγος: Το κινεζικό επίτευγμα που μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more



Που ίσως αποτελεί και τον κύριο λόγο της διαμάχης της Κίνας


στη νότια Σινική θάλασσα.

Οι Κινέζοι ανθρακωρύχοι κατάφεραν να εξορύξουν εύφλεκτο πάγο από το τη θάλασσας της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο χωροταξίας και πόρων.

"Η επιτυχημένη συλλογή των κατεψυγμένων καυσίμων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου που μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση", δήλωσε ο υπουργός χωροταξίας και πόρων της Κίνας, Τζιανγκ Ντιμινγκ.

Ο εύφλεκτος πάγος είναι το ένυδρο μεθάνιο αποτελούμενο από μόρια του μεθανίου παγιδευμένα σε πλέγμα κρυστάλλων πάγου. Δύναται να υπάρχει μόνο σε συνθήκες πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και υψηλής πίεσης. Ένα κυβικό μέτρο εύφλεκτων πάγων είναι ίσο με 164 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου(!), σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό ενεργειακής πληροφορίας.

"Φαίνεται σαν κρύσταλλος πάγου, αλλά αν εστιάσετε σε μοριακό επίπεδο, βλέπετε ότι τα μόρια του μεθανίου περικλείονται από τα μόρια του νερού", δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πράβεν Λίνγκα από το Τμήμα Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία, οι "πάγοι" αυτοί είναι πολύ εύφλεκτοι, καθώς το αέριο που περιέχεται στον πάγο φλέγεται αμέσως όταν το φέρετε σε επαφή με φωτιά.

Η ανακάλυψη αυτή είναι η πρώτη επιτυχία της Κίνας στην εξόρυξη των εύφλεκτων πάγων μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια έρευνας και εξερεύνησης, σύμφωνα με το υπουργείο χωροταξίας και πόρων.

Ο ορυχείο βρίσκεται στην περιοχή Shenhu της θάλασσας της Νότιας Κίνας, σε απόσταση 300 χιλιόμετρων από το Χονγκ Κονγκ. Οι ανθρακωρύχοι κατόρθωσαν να τον εξαγάγουν έναν ημερήσιο μέσο όρο 16.000 κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και υψηλής καθαρότητας από την περιοχή.






Το ένυδρο αυτό φυσικό αέριο πιστεύεται ότι είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Επιπλέον, ο πυροσβεστικός πάγος είναι πιο ασφαλής για το περιβάλλον και σε μεγάλα αποθέματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κινεζικής γεωλογικής υπηρεσίας, Ζόνγκ Ζιράν.

"Πολλές χώρες κατά μήκος του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού έχουν ζήτηση για καύσιμα πάγου. Με την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουμε θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος των ενεργειακών πόρων και να ενισχύσουμε την οικονομική ανάπτυξη και τις ανταλλαγές μεταξύ αυτών των χωρών », δήλωσε ο Κίου Χαϊτζούν, διευθυντής της έδρας των εξόρυξης δοκιμών στη Νότια Σινική θάλασσα.

el.gr


loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας