Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Φωτιά παίρνει η Μέση Ανατολή: Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ μετακομίζει στην Ιερουσαλήμ δίνοντας το έναυσμα για «γεγονότα» με τον ναό του Σολομώντα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more

Φωτιά παίρνει και πάλι η Μέση Ανατολή καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ έχει έτοιμη την απόφαση για την μετακίνηση της έδρας της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ,


αναγνωρίζοντας στην ουσία την πόλη αυτή ως πρωτεύουσα του Ισραήλ , και προετοιμάζοντας τα γεγονότα για την κατασκευή του ναού του Σολομώντα.

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ήδη την στεγανοποίηση στο συγκρότημα του μεγάλου Τζαμιού Al-Aqsa στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου προσευχής για τους Εβραίους προσκυνητές, ανέφερε ο οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τις ισλαμικές αντιδράσεις στο θέμα αυτό.





Ο εκπρόσωπος όλων των μουσουλμανικών χωρών του κόσμου προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους από τις ισραηλινές ανασκαφές που φέρονται να διεξάγονται κάτω από τον ιερό χώρο.






Υπό το φως αυτών των ανασκαφών, ο Al-Ruwaidhi είπε, «φοβόμαστε ότι το Τζαμί Al-Aqsa τζαμί θα καταρρεύσει σε περίπτωση φυσικού ή τεχνητού σεισμού».

Την ίδια στιγμή χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ αποφάσισε τη μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Mike Pence.

Η ανακοίνωση προηγήθηκε της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος ο οποίος έχει έγκυρες πληροφορίες.

«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δίνει «τεράστια σημασία» στην μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Mike Pence την προηγούμενη ημέρα της προγραμματισμένης επίσκεψης του Παλαιστινίου Προέδρου Mahmoud Abbas στο Λευκό Οίκο.

« Ο Τραμπ είναι επίσης «προσωπικά δεσμευμένος» από την προεκλογική περίοδο υποσχόμενος τελικά να τερματίσει τη μακρόχρονη ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση», δήλωσε ο Pence.

Επισημαίνεται ότι ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του συμβουλίου Σανχεντρίν, επικοινώνησε με το πρακτορείο ειδήσεων Breaking Israel News για να ανακοινώσει ότι ο Τράμπ πριν την εκλογή του έχει υποσχεθεί να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ( κάτι που δεν έκανε ο Ομπάμα και η Κλίντον).


Η μετακίνηση της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ είναι μια πολιτική πράξη που θα ακύρωνε όλα τα σχέδια των Παλαιστινίων να κάνουν κράτος με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αυτό το καθεστώς υπάρχει από την εποχή του πολέμου των 6 ημερών του 1967, ως μελλοντικό κεφάλαιο και μέρος της κυρίαρχης επικράτειάς τους. Ενώ η κίνηση είναι σαφώς ευπρόσδεκτη από το Ισραήλ.

Θα αποτελούσε απόκλιση από τη μακρόχρονη αμερικανική πολιτική και θα μπορούσε ενδεχομένως να αναγκάσει τους δυτικούς συμμάχους να αναθεωρήσουν τις δικές τους θέσεις.





Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας να μετακινήσει την πρεσβεία, αν εκλεγεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε για το θέμα αυτό:

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνει σοβαρή προσοχή στη μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Πεντ, διατυπώνοντας τη γραμμή των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της εκδήλωσης της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ σε ένα περίτεχνο δωμάτιο στον Λευκό Οίκο.






«Για να είμαστε σαφείς, ο πρόεδρος έχει επίσης προσωπικά δεσμευτεί να επιλύσει την ισραηλινή και παλαιστινιακή σύγκρουση», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος.

Ο ίδιος επιδίωξε επίσης να καθησυχάσει όλους ότι, ενώ θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί, ο Τραμπ «δεν πρόκειται ποτέ να θέσει σε κίνδυνο την γενική ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους όχι τώρα, αλλά για πάντα».

Ο Τράμπ άλλαξε την πολιτική των ΗΠΑ το Φεβρουάριο, όταν ανέφερε σαφής στήριξη σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει την λύση είτε «δύο κρατών» είτε ενός «ενιαίου» έθνους στη σύγκρουση, αν τα αντιμαχόμενα μέρη συμφωνήσουν.



Ο ίδιος ζήτησε επίσης από το Ισραήλ να «κάνει κράτει » με την κατασκευή εβραϊκών οικισμών στην επικράτεια των Παλαιστινίων για το μέλλον τους.

Έτσο όλα όσα προφήτεψαν οι Άγιοι της ορθοδοξίας τα ζούμε ήδη στις ημέρες μας αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ειδικά μετά την κίνηση της ισραηλινής κυβέρνησης να «επέμβει» χωροταξικά στο ισλαμικό τέμενος στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την διεθνή ένωση ισλαμικών χωρών.

Υπενθυμίζουμε ότι το ανώτατο ιουδαϊκό συμβούλιο (Σανχεντρίν) έχει καλέσει το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εκπληρώσουν την βιβλική εντολή και τον ρόλο τους με την ανακατασκευή του εβραϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ.
pentapostagma





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας