Και με νόμο ο αποικισμός της Ελλάδας από μετανάστες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more

Και όποιος αντιδράσει...


Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών, που αμφισβητούσαν τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της συγκρότησης των νέων Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφυγών, που συστάθηκαν τον Ιούνιο του 2016.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 1237 και 1238/2017 αποφάσεις της, έκρινε ότι επιτρεπτώς κατά το Σύνταγμα (άρθρο 89) μετέχουν στις εν λόγω επιτροπές εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί των διοικητικών δικαστηρίων.

Επίσης, κρίθηκε ότι δεν αντίκειται στο άρθρο 90 του Συντάγματος και στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, η διάταξη του νόμου 4375/2016 που προβλέπει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί των διοικητικών δικαστηρίων, που μετέχουν στις ανεξάρτητες επιτροπές προσφυγών, τοποθετούνται από τον γενικό επίτροπο της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και όχι από το δικαστικό συμβούλιο.Ακόμη, κρίθηκε ότι δεν παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας από το γεγονός ότι οι δικαστές που συμμετέχουν στις εν λόγω επιτροπές, θα μετέχουν ενδεχομένως μελλοντικά στην σύνθεση των διοικητικών εφετείων που θα κληθούν να δικάσουν υποθέσεις άλλων διαδίκων με αίτημα την ακύρωση άλλων πράξεων των επιτροπών αυτών.

Τέλος, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τον ισχυρισμό των δυο σωματείων, ότι η σύνθεση των εν λόγω επιτροπών έπρεπε να γίνει με προεδρικό διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση, όπως και έγινε.
el.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 


Σχόλια