Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σπάνια πλάνα: Μέσα σε σπίτι στη Βόρεια Κορέα - Δείτε πώς ζουν οι πολίτες του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από ένα βορειοκορεάτικο σπίτι. Πώς ζουν οι πολίτες του Κιμ Γιονγκ Ουν




Ο ρεπόρτερ Will Ripley του CNN μπήκε σε ένα διαμέρισμα στην Πιονγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, που για πολλούς θεωρείται ως η πιο απομονωμένη πρωτεύουσα του πλανήτη.

Στη χώρα, από το 2008 επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους ντόπιους, ενώ από το 2012 οι 3.000 - 4.000 δυτικοί τουρίστες που επισκέπτονται το κράτος του Κιμ Γιονγκ Ουν ετησίως, μπορούν να κρατούν το κινητό τους, χρησιμοποιώντας όμως βορειοκορεατική SIM, ενώ δεν παρέχεται πρόσβαση στο διαδίκτυο από κινητό τηλέφωνο. Ο τουρισμός επιτρέπεται μόνο στην πρωτεύουσα και το υλικό των κινητών τηλεφώνων και των φωτογραφικών μηχανών ελέγχονται πριν την αποχώρηση από την περιοχή. Επίσης, όλοι οι τουρίστες έχουν συνοδούς ανά ομάδες, με τους οποίους και κυκλοφορούν στην πόλη.



Ο βραβευμένος ανταποκριτής του CNN, Will Ripley, εργάζεται το τελευταίο διάστημα στη Νότια Κορέα, καλύπτοντας την κρίση της περιοχής με τη διπλωματική κλιμάκωση των σχέσεων ανάμεσα στο Βόρειο και το Νότιο τμήμα, αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έρχονται στο προσκήνιο μέσα από τη διαμάχη Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρεπόρτερ έχει αποκτήσει πρόσβαση στη Β. Κορέα, και πρόσφατα μετέφερε βίντεο μήνυμα από νοτιοκορεάτη πολίτη προς μέλη της οικογένειας του που ζουν στο Βόρειο τμήμα, τα οποία έχει να συναντήσει εδώ και έξι χρόνια. Το καθεστώς της Β. Κορέας προσπαθεί να "βελτιώσει" την εικόνα του προς τα έξω, και έτσι έδωσε την άδεια στο CNN να μεταδώσει πλάνα μέσα από σπίτι οικογένειας.
Δείτε το βίντεο παρακάτω:






news247.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας