Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ» ΡΩΣΩΝ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more





Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μαύρη Θάλασσα.


Ένα οπλισμένο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε «ανησυχητικά κοντά», σύμφωνα με το Πεντάγωνο, σε αναγνωριστικό αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού του Η.Π.Α., λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στο Λευκό Οίκο.

Το ρωσικό μαχητικό ήρθε σε απόσταση 20 ποδιών από το αμερικανικό αεροσκάφος και παρέμεινε κοντά σε αυτό για πέντε λεπτά, σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής άμυνας που επικαλείται το Fox News.

«Ενώ αυτή η πτήση θεωρήθηκε από το πλήρωμα ασφαλής και επαγγελματική, αυτό το είδος στενής συνάντησης σίγουρα έχει τη δυνατότητα να γίνει επικίνδυνη με μια βιαστική κίνηση», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το ρωσικό μαχητικό έφερε έξι πυραύλους αέρος, κάνοντας αυτό το επεισόδιο «εξαιρετικά προκλητικό», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Fox News.





Το ρωσικό Su-27 έκανε τη στενή προσέγγισή του στο P-8A Poseidon, ενώ το αεροσκάφος του αμερικανικού Ναυτικού ήταν στον διεθνή εναέριο χώρο. Το Su-27 πλησίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού το αμερικανικό αναγνωριστικό φάνηκε να πλησιάζει στα σύνορα της Ρωσίας (στην Κριμαία), αλλά λίγο αργότερα άλλαξε την πορεία του.

Σε δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή, οι Ρώσοι αξιωματούχοι αποκάλεσαν την παρουσία του μαχητικού μια μανούβρα «χαιρετισμού»!

«Αφού πλησίασε το αεροπλάνο σε ασφαλή απόσταση, ο Ρώσος πιλότος αναγνώρισε οπτικά το ιπτάμενο αντικείμενο ως αεροσκάφος επιτήρησης των ΗΠΑ P-8A Poseidon», αναφέρει ο ρωσικός στρατός.

Το τελευταίο συμβάν στη Μαύρη Θάλασσα έρχεται ένα μήνα πριν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ ξεκινήσουν μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή.

Αργότερα την Πέμπτη, ένα ρωσικό Su-24 πέταξε στη ζώνη αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κορέας, ωθώντας τους στρατιωτικούς της χώρας να σηκώσουν σε δύο μαχητικά F-16 στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Το ρωσικό μαχητικό πλησίασε σε απόσταση 70 μιλίων από την ομάδα επίθεσης του USS Carl Vinson, «το οποίο δεν είναι πολύ μακριά όταν μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη», ανέφερε Αμερικανός αξιωματικός στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.





hellasforce.com




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας